Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: Πληρώνει και ο Πάπας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκληρή γλώσσα κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποίησε σε άτυπο σημείωμα του ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν οι δανειστές της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο.

Η κατάσταση με την πολιτική κάλυψη περιγράφηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα. Όπως ανέφερε στο ίδιο σημείωμα έφοροι, επόπτες και ελεγκτές παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο και τον ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλοδικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;».

«Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι "untouchables" στην ελληνική κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο» υπογραμμίζει ο Γιάννης Στουρνάρας και συνεχίζει: «καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών θα παρέχει πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε όποιον κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή και θα είναι «αμείλικτος» με όσους κάνουν τα στραβά μάτια.

«Όχι» σε νέα παράταση για τις δηλώσεις

«Έχουμε εξαντλήσει πλέον το περιθώριο για τις παρατάσεις» των φορολογικών δηλώσεων, διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών σε εφοριακούς, φοροτεχνικούς και λογιστές που έχουν φορτωθεί έναν τεράστιο όγκο δηλώσεων που τρέχουν και δεν φτάνουν.

Παράλληλα εκτιμάται ότι καθημερινά υποβάλλονται 150.000 φορολογικές δηλώσεις και ήδη έχει υποβληθεί περίπου το 45% του συνόλου των δηλώσεων εισοδήματος, δηλαδή τα 2,7 εκατ. από το σύνολο των 6,2 εκατ. δηλώσεων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μάχη στα έσοδα δεν κερδίζεται. Από τις 35 εφορίες που εισπράττουν το 75% του προϋπολογισμού μόλις 6 πέτυχαν τους στόχους που τέθηκαν από την πολιτική ηγεσία από την αρχή του χρόνου έως τα τέλη του περασμένου μήνα. Η καλή πορεία αυτών των εφοριών, όμως, αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό τις «μαύρες τρύπες» των υπολοίπων εφοριών, καθώς στα δημόσια ταμεία μπήκαν 9,43 δισ. ευρώ έναντι στόχου 9,45 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.