Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ταξίδι στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαγικές εικόνες από το Εθνικό Πάρκο του Βιετνάμ.

Οι εικόνες είναι καθηλωτικές και δείχνουν το μεγαλείο της φύσης. Ο λόγος για το Σπήλαιο Χανγκ Σον Ντονγκ (Son Doòng Cave) στο Εθνικό Πάρκο του Βιετνάμ με την σπάνια ομορφιά και παράξενη ιστορία. Αποτέλεσε ένα καλά κρυμμένο μυστικό αφού ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα και μάλιστα τυχαία.

Μπορεί τα σπηλαιώδη βουνά της Ασίας να είναι πολλά και εντυπωσιακά αλλά πραγματικά αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Λένε ότι το σπήλαιο είναι 5 φορές μεγαλύτερο από τα μέχρι πριν την ανακάλυψή του μεγαλύτερα σπήλαια του Βιετνάμ έχοντας μήκος 9 χιλιόμετρα.

Όλα ξεκίνησαν από μια συνηθισμένη βόλτα ενός αγρότη με το όνομα Ho Khanh στην περιοχή μόλις το 1991, ο οποίος και το ανακάλυψε τυχαία.

Ωστόσο, η εντατική επιστημονική του εξερεύνηση άρχισε πολύ αργότερα, το 2009 και από τότε θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου. Λέγεται μάλιστα ότι το πολύ δυνατό σφύριγμα του ανέμου προκαλούσε έναν παράξενο και τρομακτικό ήχο σαν βρυχηθμό και ταυτόχρονα η απότομη κάθοδος του σπηλαίου εμπόδιζε τους ντόπιους να μπουν στο εσωτερικό του.

Οι εξερευνητές μιλάνε για έναν σπάνιο εσωτερικό «κήπο της Εδέμ» που προσφέρει απόκοσμες εικόνες. Οι επιστήμονες συνάντησαν εκεί ορμητικά ποτάμια, γιγάντιους σταλαγμίτες, έναν τεράστιο τοίχο από ασβεστίτη και μια δική του ζούγκλα! Στο εσωτερικό του σπηλαίου επίσης ζουν διάφορα είδη ζώων και επιπλέον έχουν σχηματιστεί διάφορές λίμνες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εικάζεται ότι η δημιουργία του τεράστιου και απόκοσμου σπηλαίου χρονολογείται πάνω από 2 εκατομμύρια χρόνια πριν κάνοντας λόγο για έναν «κρυφό κόσμο». Λένε μάλιστα ότι έχει αναπτύξει μέσα σε αυτά τα χρόνια το δικό του κλίμα! Κατά διαστήματα πέρασε από διάφορες περιόδους πιο υγρές και πιο ξηρές.

«Είναι εκπληκτικό να είσαι 3-4 χιλιόμετρα μέσα στο σπήλαιο και το φως του ήλιου να το φωτίζει. Οι διαστάσεις του σπηλαίου είναι απίστευτες και το να μείνεις έστω για λίγο στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν στη διάρκεια της ζωής τους» είπε ο 59χρονος Αυστραλός φωτογράφος John Spies που βρέθηκε εκεί για μία εβδομάδα και το γνώρισε από κοντά. Το 2013 μάλιστα μια ομάδα τουριστών έζησε από κοντά την εκπληκτική εμπειρία μιας οργανωμένης εξερευνητικής αποστολής στο σπήλαιο έναντι βέβαια ενός ακριβού «εισιτηρίου».
Δείτε τις φωτογραφίες του Spies που «κόβουν την ανάσα»...
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.