Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ακόμη 16 άνθρωποι πέθαναν από πείνα στη Μαντάγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρκετοί έχουν πεθάνει από λιμό στα σπίτια τους.

Δεκαέξι ακόμη άνθρωποι πέθαναν από πείνα στην πολιορκούμενη από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πόλη Μαντάγια της δυτικής Συρίας, από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στην πόλη, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Σύμφωνα με εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που υποστηρίζονται από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα στη Μαντάγια, 16 άνθρωποι πέθαναν από τότε που παραδόθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια, διευκρινίζει η ανθρωπιστική οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Ακόμη έχουν σαφείς ιατρικές αναφορές ότι 46 άνθρωποι πέθαναν από λιμό στη Μαντάγια από την 1η Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάτοικοι πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από λιμό στα σπίτια τους.

Τα κρούσματα υποσιτισμού σήμερα υπολογίζονται σε 320 σε αυτή την πόλη δυτικά της Δαμασκού, μεταξύ αυτών υπάρχουν 33 ασθενείς που κινδυνεύουν με θάνατο, διευκρίνισε η οργάνωση εκφράζοντας θλίψη και κρίνοντας απαράδεκτο που οι κάτοικοι στη Μαντάγια συνεχίζουν να πεθαίνουν από πείνα παρά τις αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Η οργάνωση ΓΧΣ κατηγόρησε τις πιστές δυνάμεις στο καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ γιατί συνεχίζουν να εμποδίζουν την προμήθεια της πόλης με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα.

Η Μαντάγια, όπου περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι ζουν υπό πολιορκία εδώ και μήνες, έχει γίνει ένα σύμβολο των δεινών που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό στη Συρία από την αρχή της σύγκρουσης το 2011.

Η τύχη της πόλης είναι ένα από τα ευαίσθητης σημασίας θέματα για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία που διεξάγονται στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 486.000 Σύροι ζουν σε πόλεις που πολιορκούνται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ εξέφρασε με λύπη αυτή την εβδομάδα ότι το 75% των αιτήσεών του για πρόσβαση στις υπό πολιορκία πόλεις ώστε να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια αγνοήθηκε από τη συριακή κυβέρνηση.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 με ειρηνικές διαδηλώσεις για περισσότερη δημοκρατία οι οποίες καταστάλθηκαν αιματηρά από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ. Η σύγκρουση έχει γίνει ολοένα και πιο πολύπλοκη, καθώς έχουν εμπλακεί σε αυτή πολλοί παράγοντες, ενώ έχει προκαλέσει τον θάνατο 260.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.