Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή Εθνικής ομάδας Tandem γυναικών σε κορυφαίο καμπ προετοιμασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιβράβευση για τη συνεχή ανοδική αγωνιστική πορεία της ελληνικής ποδηλασίας, ήρθε από την Παγκόσμια Ένωση (UCI).



Ενάμιση μήνα μετά την επικύρωση από την UCI των δύο «εισιτηρίων» πρόκρισης των ελληνικών πεντάλ για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ήρθε και η πρόσκληση για τη συμμετοχή του πληρώματος tandem γυναικών στο παγκόσμιο προπονητικό καμπ (2015 WCC Para - Cycling Camp Training) που θα διεξαχθεί στο Έγκλ της Ελβετίας, το διάστημα 2 έως 15 Μαρτίου. 




Οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), οι οποίες να θυμίσουμε ότι το περασμένο Σάββατο «έσπασαν» τα χρονόμετρα στο Πανελλήνιο πίστας που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, κλήθηκαν να είναι παρούσες σε ένα καμπ όπου συμμετέχει η «ελίτ» της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Ο πρωτεργάτης της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο άθλημα της ποδηλασίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τέτοιες ευκαιρίες από πλευράς UCI δίνονται μόνο στους καλύτερους και δηλώνει πως: «Η ελληνική ποδηλασία βρίσκεται και με τις ευλογίες της UCI στην"‘ελίτ" της παγκόσμιας ποδηλασίας. Οι Χαλκιαδάκη και Μηλάκη έχουν μοχθήσει για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και η UCI της επιβραβεύει με το σπουδαιότερο τρόπο. Είναι τιμή για την ελληνική ποδηλασία, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, αλλά και για ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα ότι το συγκεκριμένο καμπ θα έχει και χρώμα Ελλάδας. Χρώμα και άρωμα Κρήτης. Νιώθουμε τυχεροί και ευλογημένοι».

Και επειδή τα καλά νέα δεν είναι ποτέ αρκετά, η ελληνική ποδηλασία απέκτησε ένα ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά που κάνει για περαιτέρω διεθνή καταξίωση. Το ελληνικό γυναικείο tandem των Χαλκιαδάκη/Μηλάκη θα βρεθεί στην Ελβετία με τα "φτερά" της AEGEAN, η οποία ανέλαβε τη χορηγική ενίσχυση των δύο κοριτσιών (εισιτήρια, μεταφορά εξοπλισμού).

«Η χορηγική υποστήριξη της AEGEAN προς την ελληνική ποδηλασία μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα για διεθνή καταξίωση. Είναι σημαντικό τόσο για εμάς, όσο και για ολόκληρο το οικοδόμημα του αθλητισμού των ΑμεΑ, να έχουμε κοντά μας εταιρίες κολοσσούς. Οι ισχυρές συμμαχίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και αναδεικνύουν το μέγεθος ενός χώρου που παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η AEGEAN το γνωρίζει αυτό και την ευχαριστούμε που μπήκε στη διαδικασία για να βρεθεί στο πλευρό μας».

Τέσσερις αθλητές μετέχουν στο αναπτυξιακό καμπ αλπικού σκι που πραγματοποιείται Δευτέρα και Τρίτη στα Καλάβρυτα και διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μουράτη (Αετοί Θεσσαλονίκης), Νίκο Παπαγγελή (Καστελλάνοι), Κωνσταντίνο Τζουβελέκη (Καστελλάνοι) και Γιάννη Παπαβασιλείου (Τριπτόλεμος). Το καμπ θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του προπονητή ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Ζιντζόβα, ενώ στα Καλάβρυτα βρίσκονται επίσης οι Ιωάννα Παπαγιάννη (γιατρός), Νεκτάριος Γιαλλουράκης (τεχνικός) και Άρης Μαυρόπουλος (συνοδός προπονητή Καστελλάνοι).

«Το καμπ γίνεται, ως επί τω πλείστον, για να δώσουμε κατευθύνσεις σε αυτά τα παιδιά. Πρόκειται για μικρές ηλικίες που πρέπει να πάρουν τις βάσεις από τώρα για να μπορούν να έρθουν σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο στο μέλλον. Το αλπικό σκι δεν μαθαίνετε ούτε σε μία ημέρα, ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε ένα χρόνο. Μέσα από τη δουλειά, τα προπονητικά καμπ, αλλά και κάποιους αγώνες που θα λάβουν μέρος τα επόμενα χρόνια, θα μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αθλήματος», τόνισε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ο προπονητής ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Ζιντζόβας, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά και τους αθλητές της Βορείου Ελλάδας σε αντίστοιχο προπονητικό καμπ.

«Θα επιδιώξουμε τον επόμενο μήνα να βρεθούμε στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να δούμε από κοντά και κάποια ακόμη παιδιά που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο αλπικό σκι. Τότε και μόνο τότε, θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το που πρέπει να στοχεύσουμε. Στόχος μας, πάντως, είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να έχουμε μια δυνατή "φουρνιά" αθλητών και αθλητριών, ώστε να διοργανώσουμε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.