Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πολικό ψύχος «χτύπησε» τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Παρέλυσε» η Ουάσιγκτον, που έχει «ντυθεί» στα λευκά.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο «παρέλυσαν» σήμερα ένα μεγάλο τμήμα των ανατολικών και κεντρικών ΗΠΑ και είχαν ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, εν αναμονή ενός νέου πολικού μετώπου.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τροχαία που σημειώθηκαν στους δρόμους που έχουν καλυφθεί από χιόνι και παγετό, 3 στο Τενεσί (βόρεια) και ένας στο Κάνσας (κεντρικά). «Παρέλυσε» η Ουάσιγκτον, που έχει «ντυθεί» στα λευκά

«Οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν» γνωστοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Η απόφαση του κλεισίματος των δημοσίων υπηρεσιών ακολουθεί την ανάλογη απόφαση που έλαβαν οι αρχές σε εκατοντάδες πολιτείες των ΗΠΑ, στις οποίες δε λειτούργησαν επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες.

Ο χειμερινή καταιγίδα Οκτάβια, που σαρώνει τις ανατολικές ακτές και τα κεντρικά των ΗΠΑ, επηρέασε την ζωή τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων Αμερικανών συνοδευόμενη από πολικές θερμοκρασίες, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μειωθούν ακόμα περισσότερο από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Ένα νέο πολικό μέτωπο αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές έως αύριο προκαλώντας πολικές συνθήκες» επισήμανε στον ιστότοπό της η μετεωρολογική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι θα σημειωθούν «απανωτά ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών».

Ορισμένες πολιτείες στο νότο, που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα, θα πληγούν επίσης από το σφοδρό ψύχος.

Τουλάχιστον 1.800 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα κατά μήκος των ΗΠΑ εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο ιστότοπος καταγραφής των πτήσεων Flightaware.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.