Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κοζάνη: Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών για τα αδέσποτα ζώα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 110 παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων (Ε' και ΣΤ') του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης ενημερώθηκαν για τις αξίες τις φιλοζωίας, στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος που υλοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το φιλοζωικό σωματείο "Αγγίζωο".

Στην πρώτη παρουσίαση του προγράμματος, που ξεκίνησε από το 13ο Δημοτικό Σχολείο, η ανταπόκριση των μαθητών αλλά και των δασκάλων συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη ευαισθησία από όλες τις πλευρές, δήλωσε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης Ελένη Τασοπούλου.

"Κάποια παιδάκια δάκρυσαν στην εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου σκυλιού" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τασοπούλου και συμπλήρωσε ότι η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει και στους μικρότερους μαθητές του ίδιου σχολείου, τις επόμενες εβδομάδες.

'Το θέμα των αδέσποτων στον δήμο Κοζάνης είναι μείζον θέμα', είπε η κ. Τασοπούλου και πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει το μοναδικό αδειοδοτημένο καταφύγιο ζώων στη Δυτική Μακεδονία.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει βίντεο που δείχνουν την εγκατάλειψη και την κακοποίηση ζώων αλλά και διαφάνειες με φωτογραφίες που αναφέρονται στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από την πλευρά του δήμου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στις επόμενες παρουσιάσεις που θα γίνουν σε σχολεία του δήμου, θα αναφερθεί και η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, με βάση το παράδειγμα που έδωσαν σχολεία στον νομό Πέλλας, σημείωσε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των μαθητών για ζητήματα που έχουν σχέση με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και η διαχείρισή τους και για ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία, καθώς και η "καλλιέργεια" της φιλοζωίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.