Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Επανεμφανίστηκε ο εισαγγελέας «μαϊμού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητάει από ανυποψίαστους πολίτες να καταθέσουν χρήματα σε λογαριασμό του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φρένο στην δράση «εισαγγελέα μαϊμού» που προσπαθεί να εξαπατήσει κρατικούς φορείς, επιχειρήσεις κλπ προκειμένου να αποσπάσει χρήματα επιχειρεί να βάλει με ανακοίνωση της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διευκρινίζει ότι «ούτε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε οι Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου ουδέποτε έχουν ζητήσει, ούτε πρόκειται να ζητήσουν, τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρονται τα εξής:

«Έχουν περιέλθει στην υπηρεσία μας τηλεφωνικά πληροφορίες ότι άγνωστο, επί του παρόντος, πρόσωπο, τηλεφωνεί σε Προέδρους Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών ή Διευθύνοντες Συμβούλους επιχειρήσεων που διατηρούν ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, Διοικητές Νοσοκομείων κλπ ,το οποίο εμφανίζεται ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, με το όνομα Κωνσταντίνος Ρούσος και τους ζητεί να συνδράμουν οικονομικώς, για λόγους φιλανθρωπίας, δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα. Υποδεικνύει μάλιστα, για την κατάθεση των σχετικών συνεισφορών, συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και αναφέρει αριθμό κινητού τηλεφώνου, που ανήκει δήθεν σ’ αυτόν, για περαιτέρω πληροφορίες.

Επειδή τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και οι ενέργειες αυτές συνιστούν αξιόποινη πράξη, κρίνουμε αναγκαίο να ανακοινώσουμε τα ανωτέρω προς αποφυγή παραπλάνησης όσων δέχονται ανάλογα τηλεφωνήματα, αφού ούτε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε οι Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου ουδέποτε έχουν ζητήσει, ούτε πρόκειται να ζητήσουν, τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται παρόμοια περίπτωση καθώς τα πρώτα κρούσματα είχαν καταγραφεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο Ευάγγελος Κρουσταλάκης. Ο δράστης, που πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, εμφανίστηκε και πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιώντας τα ονόματα των πρώην εισαγγελέων του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και Ι. Τέντε .


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.