Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Προφυλακίστηκε ο υπαρχιφύλακας που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι.

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 46χρονος υπαρχιφύλακας ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερις ημέρες στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς φέρεται να εμπλέκεται άμεσα σε μεταφορά 24 κιλών χασίς από την Αλβανία.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν επίσης και οι δύο υπαρχιφύλακες που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, και οι οποίοι ζήτησαν εκ νέου προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο υπαρχιφύλακες που εκτελούσαν περιπολία , αν και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, αφού διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο υπαρχιφύλακας που προφυλακίστηκε, με συνεπιβάτη μια 37χρονη, το άφησαν να φύγει χωρίς να προχωρήσουν στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του οχήματος και παράλληλα ενημέρωσαν άμεσα αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε, η 37χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου ο 46χρονος υπαρχιφύλακας είχε κρύψει επιμελώς δύο σάκους που περιείχαν συνολικά 22 δέματα χασίς, συνολικού μικτού βάρους 24 κιλών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο σπίτι του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μία νάιλον σακούλα με σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 42,7 γραμμαρίων, σπρέι πιπεριού, τρία κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες SIM. Οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.