Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του 2014 στη Χαλκιδική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό προϋπολογισμού 298.000 ευρώ.

Με ανοιχτό διαγωνισμό θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2014 στη Χαλκιδική, όπως προβλέπει απόφαση που έλαβε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, διευκρίνισε ότι το έργο που αφορά στην αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Νέας Φώκαιας - Αθύτου (στη θέση Βόθωνας) λόγω καθίζησης του επιχώματος από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2014, δημοπρατήθηκε με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγοντος τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης και το τμήμα 6 του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, μετά τα παραπάνω, το έργο, προϋπολογισμού 298.000 ευρώ, προχωρά με τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού. Εκτός από το δρόμο Νέας Φώκαιας - Αθύτου που παραμένει και σήμερα κλειστός με δυσμενείς συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τον τρόπο δημοπράτησης δύο ακόμη έργων αποκατάστασης των πλημμυρών του 2014 και του 2015 στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σταυρού και Ιερισσού, ύψους 250.000 ευρώ καθώς και τεσσάρων ακόμη νέων έργων στη Χαλκιδική με ανοιχτό διαγωνισμό. Το ύψος των τεσσάρων τελευταίων έργων είναι 1.203.000 ευρώ και αφορούν την αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης καθώς και τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας.

Για Βατερλώ της διοίκησης της Περιφέρειας στο θέμα των έργων, αδράνεια και έλλειψη συντονισμού έκανε λόγο, από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Μπασδάνης, σημειώνοντας ότι υπάρχει πλέον κίνδυνος να μην χρηματοδοτηθούν τα έργα από το κονδύλιο των 10 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το υπουργείο Οικονομικών. Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από την «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» ανέφερε ότι η αντιπλημμυρική προστασία της Κεντρικής Μακεδονίας είναι στο έλεος των καιρικών φαινομένων και σημείωσε ότι οι συνέπειες της μη έγκαιρης αποκατάστασης των ζημιών έναν χρόνο μετά, βαρύνουν τους υπεύθυνους. Για ευθύνες του περιφερειάρχη μίλησε ο Νίκος Χρυσομάλλης από την «Ελληνική Αυγή» ενώ ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» σχολίασε ότι τα έργα αυτά εγκυμονούν κινδύνους και η καθυστέρηση στην υλοποίησή τους εμπεριέχει ευθύνες. Ο Γιάννης Ζιώγας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφερόμενος στη σχετική εισήγηση της διοίκησης έκανε λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις» ενώ η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά» ζήτησε ολοκληρωμένο πλάνο έργων για ολόκληρη την Περιφέρεια και καλύτερο συντονισμό. Τέλος ο Θανάσης Αγαπητός από την «Ανταρσία» εκτίμησε ότι είναι βέβαιος πως δεν θα προλάβουν να γίνουν τα έργα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.