Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πέθανε η βασιλική σκυλίτσα στην Ταϊλάνδη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνδρας βρίσκεται στη φυλακή για σαρκαστικό σχόλιο προς το τετράποδο.

Πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της Ταϊλάνδης είναι σήμερα ο θάνατος της 17χρονης βασιλικής σκυλίτσας Χουν Τονντένγκ, που πριν λίγες μέρες έγινε η αιτία να φυλακιστεί ένας άνδρας που τη σχολίασε σαρκαστικά στο Facebook.

Πέθανε η βασιλική σκυλίτσα στην Ταϊλάνδη

«Η Χουν Τονντένγκ, ηλικίας 17 ετών, πέθανε ήρεμα στον ύπνο της στο παλάτι Κλάι Κανγκγουόν στις 26 Δεκεμβρίου στις 23.10», ανακοίνωσε χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της η κτηνιατρική σχολή η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα της.

Η Τοντένγκ ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια και δεν έκανε πλέον δημόσιες εμφανίσεις, αλλά βρισκόταν πάντα στο πλευρό του βασιλιά στα ημερολόγια και στις αφίσες που στολίζουν τα καταστήματα, τα γραφεία και τα σπίτια της Ταϊλάνδης.

Στην Ταϊλάνδη η βασιλική οικογένεια προστατεύεται από έναν από τους αυστηρότερους νόμους στον κόσμο. Κάθε πρόσωπο που προσβάλλει στον 88χρονο βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ, ο οποίος παρουσιάζεται ως σχεδόν θεϊκό πρόσωπο μέσα από την προπαγάνδα που αναπτύσσεται εδώ και δεκαετίες, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο, απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών για κάθε αδίκημα.

Η ημίαιμη σκυλίτσα που ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ είχε διασώσει από τους δρόμους και λάτρευε. Έχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Χουν Τόνγκντενγκ: Η Έμπνευση» είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης. Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.