Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Ο δρόμος του φεγγαριού» σε ακουστική μορφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ενημέρωση και Εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων» που συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και το Ιδρυμα Ευγενίδου την Τρίτη 15 Μαρτίου, έχει στόχο να αναδείξει τις υψηλές δυνατότητες πρόσβασης – τόσο στο περιεχόμενο των ΜΜΕ όσο και στις εκδόσεις – που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.


Η βραδιά (από 19:00 ως 21:00) αναμένεται να είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπη μιάς και η ανάδειξη των δυνατοτήτων πρόσβασης που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες δεν θα αρκεστεί στο επίπεδο της θεωρίας αλλά θα γίνει και μέσα από την καλλιτεχνική πολυμεσική παρουσίαση ενός ακουστικού βιβλίου, για τον σχεδιασμό του οποίου χρησιμοποιήθηκαν πολλοί από τους κανόνες  του Design for All (DfA). Πρόκειται για το βιβλίο “Ο δρόμος του φεγγαριού” του Ομηρου Αβραμίδη.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ξεδιπλώνεται ως ακολούθως:
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
 «Η επιμόρφωση των δημοσιογράφων στα Νέα Μέσα»: Σταμάτης Νικολόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ.
 «Δημοσιογραφικό Εργαστήρι: Ψηφιακή εποχή και πρόσβαση στα ΜΜΕ από το σύνολο των πολιτών» : Αθηνά Χατζούλη, επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
 «Προσβασιμότητα στα ψηφιακά ακουστικά βιβλία»: Γιώργος Κουρουπέτρογλου, αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής πανεπιστημίου Αθηνών.
 «Σχεδιάζοντας ένα Ψηφιακό Βιβλίο για Όλους τους Αναγνώστες:  Νομοθετικό Πλαίσιο - Προβληματισμοί και Προοπτικές»: Πελαγία Παπανικολάου, υποψήφια διδάκτωρ εγκληματολογίας νομικής Αθηνών
«Η χρήση των νέων τεχνολογιών από τα ΑμεΑ»: Θανάσης Ηλίας, πρόεδρος συλλόγου τεχνολογικής ανάπτυξης τυφλών.
 «Η εφαρμογή ΄΄καλών πρακτικών΄΄ προσβασιμότητας στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Το παράδειγμα στο σχεδιασμό και τις δημόσιες παρουσιάσεις  του ακουστικού βιβλίου «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» : Νατάσα Μποζίνη, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Οπτικοακουστική παρουσίαση, ανάγνωση αποσπασμάτων του Audiobook: «Ο Δρόμος του Φεγγαριού» παραγωγής Studio Amid, σε πρωτότυπη μουσική Μιχάλη Αβραμίδη  και σχόλια των συντελεστών. Ο συγγραφέας και αφηγητής της ακουστικής έκδοσης Όμηρος Αβραμίδης θα περιγράψει επιτόπια την εμπειρία του. Για την έκδοση θα μιλήσει ο σκηνοθέτης  Γιώργος Κορδέλλας. Αποσπάσματα, τέλος, του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός  Κρατερός Κατσούλης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.