Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Καύση νεκρών με μια απλή δήλωση - Τι προβλέπει σχετική τροπολογία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «πράσινο» φως δόθηκε στη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), με πρόσθετη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης». Για τη δημιουργία αυτών των Κέντρων σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλεων θα αποφασίζουν οι Δήμοι.

Στην τροπολογία περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα των Δήμων που διαχειρίζονται κοιμητήρια να ιδρύουν εντός αυτών μονάδες αποτέφρωσης οστών νεκρών, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που ανακύπτουν μετά την εκταφή με την αναζήτηση χώρων για την φύλαξη των οστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποτέφρωση νεκρών ορίζεται ότι «συντάσσεται ληξιαρχική πράξη εντός 60 ημερών από το θάνατο» και αφού προηγουμένως προσκομιστεί έγγραφη δήλωση ή σημείωμα του θανόντος ότι επιθυμούσε την αποτέφρωση της σορού του. Αντίθετα, η αίτηση μπορεί να υπογραφεί από τους συζύγους, τους συντρόφους με σύμφωνο συμβίωσης ή από συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού.

Τις προωθούμενες ρυθμίσεις, υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Διαβάστε την τροπολογία ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.