Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πολάκης: Οι όποιες αποφάσεις για τα νοσοκομεία θα ληφθούν έπειτα από διάλογο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο σωματείο εργαζομένων στο «Αμαλία Φλέμιγκ».

«Η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είτε για τους οργανισμούς είτε για τον ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα προέλθει μέσα από ευρύ διάλογο και διαβούλευση με όλους τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες και σε συμφωνία με αυτούς». Αυτό δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», που ανέφερε ότι η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε σύνταξη νέου κοινού οργανισμού για Σισμανόγλειο και «Φλέμιγκ», προκάλεσε όχι μόνο την έντονη ανησυχία αλλά και την άμεση αντίδραση του σωματείου και των εργαζομένων, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτό θα σημάνει οριστικό «λουκέτο» για το «Φλέμιγκ» αλλά και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Σισμανογλείο.

Ο αν. υπουργός προσέθεσε πως η διαδικασία θα γίνει έτσι «ούτως ώστε να καλυφθούν με πλήρη, ισότιμο, έγκαιρο και αποτελεσματικό και δωρεάν τρόπο οι υγειονομικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού, να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δημόσια περίθαλψη και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του συστήματος».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, ζητήθηκε από όλες τις ΥΠΕ να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο τους κοινοποιήθηκαν και οι προτάσεις που είχαν εκπονήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου εδώ και καιρό, επισημαίνοντας ότι τέτοιο χαρακτήρα έχει και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν στον αέρα όλο το σύστημα μέσα από την ανυπαρξία οργανισμών που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα Κέντρα Υγείας και τα ΠΕΔΥ».

Υπογραμμίζει επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου αυτή την χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και χρηματοδοτική στήριξη, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης προς τους πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.