Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σαφάρι ελέγχων για "μαύρη" εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης να προβούν άμεσα σε έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους για αδήλωτη εργασία στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Κω, της Αχαΐας και του Λασιθίου, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όπως ανακοινώθηκε.

Συγκεκριμένα, καθώς η αποτύπωση του ισοζυγίου προσλήψεων- απολύσεων για τη χθεσινή ημέρα 21.7.2014 ήταν αρνητική στο σύνολο της χώρας -κατά 915 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 506 σε επιχειρήσεις εστίασης- εξετάστηκε η γεωγραφική και κλαδική κατανομή των απολύσεων.

Έτσι, εντοπίστηκαν περιοχές όπου αρνητικές ροές και αυξημένες απολύσεις -και μάλιστα σε επιχειρήσεις εστίασης- δεν δικαιολογούνται καταρχήν από την αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρείται σε όλη την επικράτεια και από τον ιδιαίτερο τουριστικό χαρακτήρα αυτών. Για αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε η στοχευμένη διενέργεια έκτακτων ελέγχων σε επιχειρήσεις των συγκεκριμένων περιοχών της χώρας.

"Με το πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" κάθε περιοχή, κάθε κλάδος και κάθε επιχείρηση βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου. Έδωσα εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου να διενεργήσουν εκτεταμένους και διεξοδικούς ελέγχους στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς παρατηρήθηκαν αδικαιολόγητες αρνητικές ροές στο ισοζύγιο απασχόλησης. Τονίζω για άλλη μία φορά ότι δεν είναι πλέον αποδεκτή - ούτε από την πολιτεία ούτε από την κοινωνία- καμία παραβατική συμπεριφορά στην αγορά εργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε τέτοια καταχρηστική πρακτική από ασυνείδητους εργοδότες με τον πλέον αυστηρό και αποτελεσματικό τρόπο" δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.