Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ολοκλήρωσε στο Σίδνεϊ πτήση 22.000 χλμ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H Βρετανίδα αεροπόρος Τρέισι Κέρτις Τέιλορ πέταξε με το ανοιχτό διπλάνο αεροσκάφος της κατά μήκος του λιμανιού του Σίδνεϊ και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης σήμερα, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι διάρκειας τριών μηνών από τη Βρετανία, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με εκείνη μιας πρωτοπόρου αεροπόρου.



Η 53χρονη πιλότος ξεκίνησε από το Φάρνμπορο την 1η Οκτωβρίου για να ακολουθήσει τη διαδρομή που έκανε η θρυλική αεροπόρος Έιμι Τζόνσον, η οποία το 1930 έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε με το αεροπλάνο της, μόνη της, τη διαδρομή Βρετανία- Αυστραλία.



«Χρειάζομαι ένα ποτό» δήλωσε η Κέρτις Τέιλορ στους δημοσιογράφους που την περίμεναν, ενώ αποβιβαζόταν από το Boeing Stearman του 1942 και στην οποία προσέφεραν ένα ποτήρι σαμπάνιας.



«Το γεγονός ότι αντίκρισα όλα αυτά τα εμβληματικά τοπία, τα διαφορετικά εδάφη, τη βλάστηση, απλά η καλύτερη θέα στον κόσμο», επισήμανε η ίδια.



«Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να πετάξουν, όπως ακριβώς έκανα εγώ», σημείωσε.

Η Τέιλορ διέσχισε μια απόσταση 14.000 μιλίων (22.000 χιλιόμετρα) και πέρασε από 23 χώρες χρησιμοποιώντας 8.000 λίτρα καυσίμων.

«Όταν κάνεις κάτι όπως αυτό, πρέπει να είσαι απόλυτα αυτόνομος», είπε η 53χρονη στο Reuters σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την άφιξή της στην Αυστραλία.

«Κάναμε περίπου 54 στάσεις και αυτό ακριβώς χρειάζεται χρόνο».



Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετώπισε ήταν να αναζητήσει καύσιμα με τη βοήθεια των Αβοριγίνων έπειτα από μια απρόοπτη προσγείωση στις αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας και να περάσει μια ολόκληρη ημέρα για να βγάλει το αλάτι που είχε κολλήσει στους έλικες του αεροσκάφους έπειτα από μια πτήση στη Θάλασσα του Τιμόρ.

Η κακοκαιρία στη Ρουμανία την εμπόδισε να πετάξει για ημέρες, ενώ επιπλέον χρειάστηκε να παρακάμψει τον εναέριο χώρο της Συρίας που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.