Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

​Βελιγράδι, Σερβία. Χριστούγεννα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο





Πιστοί συγκεντρώνονται για να λάβουν ένα κομμάτι από το παραδοσιακό ψωμί των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζεται στη Σερβία κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις. Οι Σέρβοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο. Η παράδοση επιτάσσει οι πιστοί να καίνε ξερά κλαδιά βελανιδιάς μπροστά από το ναό του Αγίου Σάββα.

Τόκιο, Ιαπωνία. Ο «γίγαντας» του σούμο



Ο γεννημένος στη Μογγολία, «γίγαντας» και πρωταθλητής του σούμο, Yokozuna Harumafuji, παρίσταται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη νέα χρονιά στον Σιντοϊστικό ναό Meiji Shrine στο Τόκιο.

Πεκίνο, Κίνα. Χάθηκαν 2,5 τρισ. δολάρια διεθνώς την πρώτη εβδομάδα του 2016



Δραματικά έχει επιδεινωθεί το οικονομικό κλίμα σε όλον τον πλανήτη με την Κίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο παρασύροντας σε μαζικές πωλήσεις τους επενδυτές διεθνώς. Πάνω από 2,5 τρισ. δολάρια εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τις πρώτες ημέρες του 2016!

Βερολίνο, Γερμανία. Βαρυχειμωνιά στη γερμανική πρωτεύουσα



Ο χειμώνας στο Βερολίνο είναι βαρύς. Αυτή την εβδομάδα το πυκνό χιόνι έκανε την εμφάνισή του στη γερμανική πρωτεύουσα. Στη φωτογραφία ένα ζευγάρι περνά χέρι - χέρι και περνά μία υπόγεια σήραγγα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. Θεοφάνεια στην Πόλη



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην τελετή των Θεοφανείων στην Κωνσταντινούπολη. Ο 28χρονος Νικόλαος Σόλης έπιασε τον σταυρό κοντά στον Βόσπορο, στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη.

Σιβηρία, Ρωσία. Οι τολμηροί χειμερινοί κολυμβητές



Υπάρχει ένα κλαμπ χειμερινών κολυμβητών που βουτά στους -24 βαθμούς Κελσίου. Οι παράτολμοι κολυμβητές όλων των ηλικιών από την περιοχή Krasnoyarsk της Σιβηρίας, δίνει ραντεβού προκειμένου να ικανοποιήσει το απίθανο πάθος του: τη λατρεία για το παγωμένο νερό.

Τόκιο, Ιαπωνία. Ακροβατικά από πυροσβέστες



Άντρες ντυμένοι με στολές πυροσβεστών της εποχής Έντο πραγματοποιούν ακροβατικά πάνω σε σκάλες από μπαμπού, στο Τόκιο, στο πλαίσιο της θεαματικής πρωτοχρονιάτικης παρέλασης που διοργανώνει η πυροσβεστική υπηρεσία της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Πλημμύρες και καταστροφές από το φαινόμενο Ελ Νίνιο



Εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές προκάλεσε στην Καλιφόρνια το φαινόμενο Ελ Νίνιο. Η ισχυρή καταιγίδα χτύπησε πολλές από τις περιοχές της Πολιτείας.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Δάκρυσε ο Ομπάμα για την οπλοκατοχή



«Πάνω από 30.000 Αμερικανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο από σφαίρες. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε μέτρα» είπε την εβδομάδα που πέρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς παρουσίασε στον Λευκό Οίκο το πρόγραμμά του για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στα 20 παιδιά που έχασαν την ζωή τους στην επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο το 2012.

Παρίσι, Γαλλία. Καθάρισαν το κανάλι που έγινε σκουπιδότοπος



Το κανάλι Saint Martin του Παρισιού, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1825, αποστραγγίστηκε για να καθαριστεί, κάτι που γίνεται μια φορά κάθε 15 χρόνια. Όπως ήταν φυσικό στην επιφάνεια βγήκαν όλα τα χαμένα αντικείμενα που κατέληξαν στο βυθό του...

Τουρκία. Νέο παγκόσμιο σοκ από τα νεκρά παιδιά στα παράλια της Τουρκίας



Για άλλη μια φορά το όνειρο για μια καλύτερη ζωή χάθηκε. Είκοσι επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή του στη θάλασσα όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο.

Σουλαουέζι, Ινδονησία. Ενεργοποιήθηκε το ηφαίστειο στο όρος Σοπουτάν



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η επαρχεία της βόρειας Σουλαουέζι στην Ινδονησία, καθώς ενεργοποιήθηκε το ηφαίστειο στο όρος Σοπουτάν.

Μόντρεαλ, Καναδάς. Κάμερα κυκλοφορίας «συνέλαβε» λευκή κουκουβάγια



Ένα μοναδικό καρέ! Στο λευκό τοπίο του αυτοπκινητόδρομου Α-40 στον Καναδά, ο φακός μίας κάμερας κυκλοφορίας τράβηξε μία φωτογραφία άξια να διεκδικήσει βραβείο σε διαγωνισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.