Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μην το σχεδιάσετε, ψεκάστε το...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καινοτόμο σπρέι φτιάχνει τα ρούχα σε χρόνο μηδέν.

Συνήθως για να δημιουργηθεί ένα ρούχο αρχικά θα πρέπει να βαφτεί το ύφασμα, να κοπεί το πατρόν, να ραφτεί και να σιδερωθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνουν και αρκετές πρόβες μέχρι να ταιριάξει απόλυτα σε αυτόν που θα το φορέσει.

Επειδή όμως μάλλον για τον ισπανό σχεδιαστή μόδας Manel Torres ο χρόνος είναι χρήμα, σκέφτηκε να δημιουργήσει το πρώτο σπρέι ένδυσης στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο υλικό το οποίο ψεκάζεται απευθείας στο σώμα και μετά από λίγο δημιουργείται το ρούχο, το οποίο μπορεί να πλυθεί και να ξαναφορεθεί.

Για να πετύχει τον στόχο του ο Manel ζήτησε τη βοήθεια των επιστημόνων από το Imperial College του Λονδίνου και μετά από χρόνια έρευνας και δοκιμών δημιουργήθηκε το σπρέι που μετατρέπεται σε ένα δεύτερο δέρμα μόλις έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα και φοριέται στη συνέχεια σαν ένα κανονικό ρούχο.

Το σπρέι περιέχει πολυμερή τα οποία δεσμεύουν τις ίνες και σχηματίζουν ένα υλικό αβλαβές που μπορεί να φορεθεί. Η υφή του ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο των ινών που χρησιμοποιούνται (μαλλί, ακρυλικό, λινό, κ.λπ.), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το χρώμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.