Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο διαδραστικός χάρτης του μίσους στο twitter: Σε ποιες περιοχές των ΗΠΑ ανεβαίνουν τα πιο ρατσιστικά σχόλια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα μοναδικό διαδραστικό χάρτη βασισμένο στο twitter, δημιούργησε μία ομάδα φοιτητών από την Καλιφόρνια. Ψάχνοντας προσβλητικά tweets, εντόπισε τις πολιτείες εκείνες που αναφέρονται υποτιμητικά στους ομοφυλόφιλους, τους αλλοδαπούς και τα ΑΜΕΑ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι πιο προσβλητικοί χρήστες στις ΗΠΑ βρίσκονται στην Ανατολική πλευρά.

Tον χάρτη δημιούργησαν φοιτητές Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Χάμπολτ χρησιμοποιώντας περισσότερα από 150,000 tweets που ανέβηκαν από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Απρίλιο του 2013 και εντοπίζοντας τις πολιτείες από τις οποίες αυτά προέρχονται.

Παράλληλα χώρισαν τις προσβολές σε 3 είδη: ρατσιστικά σχόλια, ομοφοβικά σχόλια και σχόλια που θίγουν τα ΑΜΕΑ, ωστόσο ξεχώρισαν σε ποιες περιπτώσεις το tweet αναφερόταν αρνητικά σε αυτές τις ομάδες.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση του χάρτη, τα περισσότερα tweets μίσους έρχονται από τις μικρότερες πόλεις και τις αγροτικές περιοχές. Για παράδειγμα τα μεγαλύτερα τμήματα στα οποία σημειώνονται ομοφοβικά tweets είναι η Οκλαχόμα και το Τέξας, ενώ τα ρατσιστικά tweets μαζεύονται κυρίως δυτικά της Ιντιάνα και στην Βόρεια Ντακότα.

Παράλληλα παρατηρείται ότι τα ομοφοβικά tweets είναι πολύ περισσότερα από τα ρατσιστικά και προέρχονται κυρίως από τις νοτιοανατολικές πολιτείες.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τον διαδραστικό χάρτη εδώ.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.