Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: 10ήμερες και όχι 5νθήμερες οι διακοπές σε νησιά του Αιγαίου - Πρόσκληση στους ξενοδόχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκαήμερες και όχι πενθήμερες θα είναι οι διακοπές που θα μπορούν να απολαύσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ σε νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Δεκαήμερες και όχι πενθήμερες, θα είναι οι διακοπές που θα μπορούν να απολαύσουν όσοι εργαζόμενοι και άνεργοι, ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μπορούν να επιλέξουν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, για να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προνομίου. Η απόφαση ήδη δημοσιεύτηκε και η επιπλέον παροχή είναι σε ισχύ».


«Σύμφωνα με την απόφαση η διάρκεια της διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω προσαυξάνεται κατά πέντε (5) διανυκτερεύσεις. Έτσι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς. Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016» σύμφωνα με ανακοίνωση.


Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τέλος για τους δικαιούχους - ωφελούμενους που επιλέγουν για τη διαμονή τους τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική και το ποσό επιδότησης προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.


-----------------

Πρόσκληση συμμετοχής ξενοδόχων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 8 Ιουνίου.

Η διοικήτρια του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (ΟΑΕΔ) καλεί τους ενδιαφερόµενους παρόχους τουριστικών καταλυµάτων των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάµου, Λέρου και Κω, οι οποίοι επιθυµούν να συµµετάσχουν στο πρόγραµµα «Επιδότηση διακοπών εργαζοµένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών µε επιταγή κοινωνικού τουρισµού έτους 2015-2016», που ήδη υλοποιείται, βάσει της υπ' αριθµ. 6/2015 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συµµετοχής σε αυτό.

Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει την Τετάρτη, 8 Ιουνίου και γίνεται από πιστοποιηµένους χρήστες, αποκλειστικά µέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕ∆. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προθεσµία υποβολής αιτήσεων θα παραµείνει ανοικτή καθ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράµµατος κοινωνικού τουρισµού έτους 2015-2016 (ηµεροµηνία λήξης 30.11.2016).

Με το συµπληρωµατικό πρόγραµµα αυξάνονται, τόσο τα ποσά επιδότησης των δικαιούχων που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους καταλύµατα των συγκεκριμένων νησιών, όσο και η διάρκεια των επιδοτούµενων διανυκτερεύσεων, οι οποίες, πλέον, µπορούν να είναι έως 10, ενώ καταργούνται τα ποσά ιδιωτικής συµµετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράµµατος, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ www.oaed.gr.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.