Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θήλασαν δημόσια και στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον ταυτόχρονο πανελλαδικό δημόσιο θηλασμό στον οποίο μετείχαν 39 συνολικά πόλεις της χώρας συμμετείχε η Ξάνθη. Περισσότερες από 20 μητέρες θήλασαν δημόσια τα βρέφη τους στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την υποστήριξη νέων μητέρων να μην θεωρούν ταμπού τον μητρικό θηλασμό, πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία από την Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Οι διοργανωτές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους, προσέφεραν δωράκια στα μικρά παιδιά, τα οποία χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μέχρι το μεσημέρι. «Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, γίνεται πανελλαδικά σε 39 πόλεις της Ελλάδας, έχει καθιερωθεί από το ‘96, από την κα Ελένη Μουστάκα στη Θεσσαλονίκη που είχε τη φαεινή ιδέα να διαδώσουμε την τέχνη του μητρικού θηλασμού. 1-7 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός. Η ομάδα μας είναι εθελοντική δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, στόχος είναι η προώθηση, η στήριξη και η ενημέρωση του μητρικού θηλασμού, να στηρίξουμε τις μαμάδες, τις θηλάζουσες για να συνεχίσουν, και τις μητέρες που δεν έχουν καταφέρει να θηλάσουν» αναφέρει η κα Μαρίνα Λαπαντώνη, διαχειρίστρια της Ομάδας Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού Ξάνθης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ίδια, «υπάρχει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει δύο χρόνια μητρικού θηλασμού, έξι μήνες αποκλειστικού θηλασμού ενώ σταδιακά μπαίνουν οι στέρεες τροφές. Είναι πολλά τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού τόσο όσο αφορά τις ασθένειες όσο και το δέσιμο μητέρας- βρέφους».








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.