Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Στους δημότες μια νέα παιδική χαρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία νέα παιδική χαρά στο Πεδίον του Άρεως (Πάρκο Ανθοκομικής), στην 1η Δημοτική Κοινότητα παραδόθηκε σήμερα, προς χρήση στους δημότες, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής της.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται στο χώρο του πάρκου της Ανθοκομικής ή Πεδίον Άρεως το οποίο αποτελεί έναν ευρύτερο χώρο αναψυχής, αλλά και πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια των παιδιών και των συνοδών τους, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των παιχνιδιών και της γενικότερης διαμόρφωσης, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η χρήση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη μελέτη και την κατασκευή των παιδικών χαρών του Δήμου».

Το πάρκο διαμορφώνεται με την εφαρμογή κύριων αξόνων κίνησης των πεζών –ένας εκ των οποίων διέρχεται διαμέσου της παιδικής χαράς- και με δευτερεύουσες διαδρομές, μικρού πλάτους. Με στόχο τη διατήρηση του σχεδιασμού του πάρκου και τη διαφύλαξη του υφιστάμενου πρασίνου, στη νέα παιδική χαρά παρέμεινε ο κεντρικός άξονας διέλευσης πεζών, ενώ δημιουργήθηκαν δύο ημικύκλια.

Στο ένα ημικύκλιο και σε τμήμα του που επιστρώθηκε με ελαστικό δάπεδο, έχει τοποθετηθεί ένα σύνθετο παιχνίδι δύο επιπέδων -το πρώτο επίπεδο είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει προσαρτημένη τσουλήθρα- που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από δύο έως οκτώ ετών και έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης έως 30 παιδιών.

Στο άλλο ημικύκλιο και σε τμήμα του που επιστρώθηκε με ελαστικό δάπεδο, τοποθετήθηκε δεύτερο σύνθετο παιχνίδι με δύο πύργους και τσουλήθρα, για παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών (έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης έως δέκα παιδιών). Τοποθετήθηκαν επίσης μια τετραπλή κούνια νηπίων-παίδων και μια ξύλινη τραμπάλα.

Επιπλέον στα δύο ημικύκλια, που στο υπόλοιπο τμήμα τους έχουν επιστρωθεί με κυβόλιθο, υπάρχουν επιδαπέδια παιχνίδια (σκάκι, κ.ά.). Η υπάρχουσα βρύση αντικαταστάθηκε με νέα, ενώ τα δύο ξύλινα στεγασμένα καθιστικά διατηρήθηκαν, συντηρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στον νέο σχεδιασμό του χώρου.

Επίσης, ενισχύθηκε ο φωτισμός της παιδικής χαράς με την τοποθέτηση δύο φωτοβολταϊκών φωτιστικών, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθεί επιπλέον εξοπλισμός (παγκάκια και κάδοι ανακύκλωσης).



Πηγή: http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.