Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Επίσκεψη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» τουΚοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης των παιδιών με Αναπηρία στην κοινότητα και υλοποιήθηκε την Τρίτη στις 15/10/2013 και Τετάρτη 16/10/2013.

Οι εκπαιδευόμενοι με Αναπηρία συμμετείχαν στις εξής δραστηριότητες:
Ξενάγηση στη βιβλιοθήκη
Φιλαναγνωσία
Επιτραπέζια παιχνίδια

Οι δραστηριότητες αυτές ήταν πολύ ενισχυτικές στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΔΑΠΜΕΑ ιδιαίτερα σε θέματα συνεργασίας, δημιουργικότητας και φαντασίας.

Επιπλέον συνέβαλλαν στην εξοικείωσή τους με τις βιβλιοθήκες και τα βιβλία. Στις δραστηριότητες αυτές ενεργή ήταν και η συμμετοχή των γονιών.

Καθώς γνωρίζουμε, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών με το πλούσιο υλικό της, εκτός των λειτουργιών του Αναγνωστηρίου και του Δανεισμού Βιβλίων, αναπτύσσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους και συνεργάζεται με επιλεγμένα πολιτιστικά ιδρύματα για ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα προς το κοινό.

Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Παπαντωνοπούλου Αναστασία τονίζει «ότι οι δραστηριότητες αυτές, όχι μόνο ενισχύουν τα ίδια τα Άτομα με Αναπηρία αλλά τονίζουν και την σημαντικότητα της συμμετοχής όλων στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο Ν.Π. Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Κωστόπουλο Νικόλαο καθώς και την υπεύθυνη κα Κούρου Κατερίνα που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στις δράσεις αυτές.»


Πάτρα: Επίσκεψη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.