Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τρεις νέες καταγγελίες για βιασμό κατά του Μπιλ Κόσμπι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία ημέρα μετά την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του Μπιλ Κόσμπι γυναίκα στην Καλιφόρνια κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση το 1974 όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών, τρεις ακόμη γυναίκες ένωσαν τις φωνές τους και προέβησαν χθες Τετάρτη σε ανάλογες καταγγελίες εις βάρος του δημοφιλούς κωμικού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.



Μέχρι τώρα, περισσότερες από 12 γυναίκες έχουν δημοσίως κατηγορήσει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος τους πριν από πολλές δεκαετίες -ακόμη κι από την δεκαετία του 60'- με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλές προγραμματισμένες επαγγελματικές του εμφανίσεις.

Οι γυναίκες -μία εκ των οποίων υποστηρίζει ότι ήταν 17 ετών όταν γνώρισε τον Κόσμπι- έκλαιγαν κατά την ανάγνωση της σχετικής καταγγελίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία οργάνωσε η Γκλόρια Όλρεντ, δικηγόρος που ασχολείται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως με τα δικαιώματα των γυναικών.

"Επί σειρά ετών, δεν έλεγα σε κανέναν τι μου είχε κάνει γιατί φοβόμουν. Αισθανόμουν ότι με απειλούσε και ότι κανένας δεν θα με πίστευε", είπε η Μπεθ Φεριέ, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε δεσμό με τον Κόσμπι στα μέσα της δεκαετίας του 80'.

Η Όλρεντ πρότεινε να αρθεί η παραγραφή των αδικημάτων εναντίον του που χρονολογούνται από το μακρινό παρελθόν, διαφορετικά ο ηθοποιός να δώσει στα θύματά του αποζημιώσεις συνολικά 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συνήγορός του χαρακτήρισε τις εις βάρος του πελάτη του κατηγορίες δυσφημιστικές και ανυπόστατες και δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει. Εναντίον του ηθοποιού δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Μία γυναίκα που έδωσε στη δημοσιότητα μόνο το μικρό της όνομα, η Τσίλαν, κατήγγειλε ότι το 1986, σε ηλικία 17 ετών, ο Κόσμπι τις έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ και άρχισε να την θωπεύει μέχρι που εκείνη έχασε τις αισθήσεις της.

Η Φεριέ, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι είναι μία από τις πολλές γυναίκες οι οποίες το 2005 είχαν καταθέσει συλλογική αγωγή σε αστικό δικαστήριο με ανάλογες κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού, η οποία και διευθετήθηκε.

Μία άλλη γυναίκα, η Έλεν Χέιες, κατηγορεί τον Κόσμπι ότι την θώπευσε στο στήθος μέσα σε εστιατόριο το 1973.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.