Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το ταξίδι προσφοράς που είχε διοργανώσει η ActionAid στην Γκάνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εθελοντές και ανάδοχοι βοήθησαν να χτιστούν τάξεις νηπιαγωγείου.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι προσφοράς είχε διοργανώσει η ActionAid, στις 23 Νοεμβρίου 2013, με προορισμό την Γκάνα. Συνολικά 37 εθελοντές και ανάδοχοι από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Αγγλία βρέθηκαν στην αφρικανική χώρα.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν να χτιστούν δυο τάξεις νηπιαγωγείου στην κοινότητα Kpene, στη Βόρεια Γκάνα.

«Το ταξίδι ήταν μια μοναδική εμπειρία με μια ομάδα φίλων άγνωστων μεταξύ μας μέχρι εκείνη τη μέρα, φίλων στη συνέχεια που μας ένωνε η ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για κάτι καλύτερο Οι στιγμές μοναδικές, τα συναισθήματα γεμάτα αγάπη συγκίνηση και χαρά», περιγράφει η Θεώνη Κονδύλη, ανάδοχος παιδιών με την Action Aid.




Η ίδια περιγράφει την εμπειρία της: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του Ιμπραήμ όταν μου έδινε το μικρό χαρτάκι ότι θα είμαστε φίλοι ή την ζωγραφιά με το σπίτι της Sansia, το χαρτάκι με τα ονόματα των παιδιών που με αγκάλιαζαν. Δεν θα ξεχάσω τις γυναίκες με την τεράστια αγκαλιά τα πολύχρωμα φορέματα με το βλέμμα γεμάτο ζεστασιά και αγάπη. Πόσες φορές προσπαθήσαμε να συγκρατήσουμε τα δάκρυα μας και πόσες φορές δεν τα καταφέραμε.



Δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να βρω το χαμένο μου παιδικό ενθουσιασμό, αυτόν που είχε θαφτεί μέσα μου από την καθημερινότητα να κάνω κάτι διαφορετικό αν δεν είχα ταξιδέψει εκεί».



Η Θεώνη Κονδύλη θυμάται το ταξίδι εκείνο και καλεί να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας:

«Άλλαξαν πολλά από τότε και σήμερα καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν κάθε μέρα στη χώρα μας.

Η ActionAid προσπαθεί να εξασφαλίσει ασφάλεια, προστασία και αξιοπρέπεια στο δύσκολο ταξίδι τους και μας χρειάζεται δίπλα της με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

Γιατί μόνο όλοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά και όλοι μαζί μπορούμε».

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ActionAid στο info.hellas@actionaid.gr και στο τηλ. 2109212321. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.