Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζεται η κατάληψη του ΟΑΕΔ Κέρκυρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών ζητούν να μάθουν την ημερομηνία παράδοσης των σπιτιών τους.

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα την κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας.

Οι δικαιούχοι που έβαλαν λουκέτο, από χθες το πρωί, στην πόρτα του ΟΑΕΔ, δήλωσαν ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν «μόνο όταν δοθεί απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για την εξέλιξη των εργασιών που αναμένεται να γίνουν και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των σπιτιών τους».

Νωρίς το πρωί σημειώθηκαν κάποιες αντιδράσεις από δημότες της Κέρκυρας που θέλησαν να εισβάλλουν στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να εξυπηρετηθούν από τον οργανισμό, που όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας, Αλέξανδρο Μπασιά, «ήταν μεμονωμένα περιστατικά».

«Έχουμε τους Κερκυραίους δίπλα μας, γιατί καταλαβαίνουν ότι η αναμονή των 6 ετών για να παραλάβουμε τα σπίτια για τα οποία κληρωθήκαμε, μας έχει φέρει στη δεινή αυτή θέση να φτάσουμε στην κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ», είπε ο κ. Μπασιάς .

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε χθες η εκπρόσωπος των δικαιούχων εργατικών κατοικιών, Α. Κοσκινά, οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας, έπρεπε να παραδοθούν στους δικαιούχους το Νοέμβριο του 2011. Κληρώθηκαν, όπως εξηγεί, το 2010, ενώ οι εργασίες κατασκευής τους είχαν ξεκινήσει από το 2008.

«Οι 176 οικογένειες που κληρώθηκαν τότε, είναι έρμαια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν έχουν μπει ακόμη στα σπίτια τους που σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε κουφάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κοσκινά και πρόσθεσε «τα σπίτια αυτά δεν μας τα κάνει κανείς δώρο, μόλις τα παραλάβουμε θα αρχίσουμε και να τα πληρώνουμε μέσω των δανείων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που είχαν εγκριθεί».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.