Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα ο «πράσινος δακτύλιος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ελεύθερα θα κυκλοφορούν τα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο «πράσινος δακτύλιος». Αυτό αποφασίστηκε σε σειρά συσκέψεων που έγιναν χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.

Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το γνωστό εκ περιτροπής σύστημα των «μονών - ζυγών».

Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος -Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00 έως 20.00, Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00. Ο Δακτύλιος δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

-Κυκλοφορούν ελεύθερα στον μικρό δακτύλιο τα ΙΧ οχήματα και τα φορτηγά κάτω των 2,2 τόνων εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 και μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km. Για τα υβριδικά, ισχύει μόνο ο περιορισμός του διοξειδίου του άνθρακα. -Τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται να κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου με το σύστημα των «μονών/ζυγών».

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990. Στην απαγόρευση δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών με εξαίρεση το τμήμα από τη διασταύρωση με την Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

-Η ημερομηνία της 1.1.1990 επικαιροποιείται αυτόματα κάθε ημερολογιακό έτος ώστε κάθε φορά να ισχύει η απαγόρευση για οχήματα μεγαλύτερα των 22 ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.