Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έμμεση παραδοχή ότι θα κόψουν τα προνοιακά επιδόματα έως και 10%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με την επαναφορά των προνοιακών επιδομάτων στα επίπεδα του 2008, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα περικόψει έως και 10%, σύμφωνα με όσα είπε, χθες, στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι τα επιδόματα είναι της τάξης των 350 ευρώ και θα μειωθούν κατά 100 ευρώ περίπου και υπογράμμισε ότι "ακόμα και στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές το επίδομα αναπηρίας δεν λογίζεται ως εισόδημα".

Όντως το επίδομα αναπηρίας δεν είναι εισοδηματική ενίσχυση, κατευθύνεται για βελτίωση της ζωής του αναπήρου και όχι στην κατανάλωση", παραδέχθηκε ο Ν. Παναγιωτόπουλος. Όμως προέβαλε τις περικοπές, μέσα στη "συσκευασία" της επαναφοράς στα επίπεδα του 2008, ως το "επικρατέστερο σενάριο". "Δεν είναι τελική επιλογή, απλώς μελετάται", είπε, θυμίζοντας ότι το 2008 τα επιδόματα αναπηρίας αυξήθηκαν κατά 7% - 8% σε βάθος τετραετίας.

Ο Π. Κουρουμπλής προειδοποίησε ότι αν περικοπεί το επίδομα αναπηρίας και τα άτομα με ειδικές ανάγκες φύγουν από τις οικογένειές τους, θα κοστίσει περισσότερα στο Δημόσιο. "Αν μία οικογένεια που έχει παιδιά με σύνδρομο ντάουν, νοητική στέρηση, αυτισμό, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και το βάλει σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, το κόστος για την πολιτεία θα είναι 10.000 ευρώ τον μήνα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος αποδέχθηκε την ορθότητα του επιχειρήματος και πρόσθεσε ότι το ανέφερε και η Εθνική Συνομοσπονδία για τα ΑΜΕΑ στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Δίνοντας το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης στα θέματα της πρόνοιας έκανε πολλές φορές λόγο για "εξορθολογισμό", που σημαίνει καταγραφή των αναπήρων και αποβολή από το σύστημα όσων δεν τα δικαιούνται. Ο Π. Κουρουμπλής συμφώνησε στην καταγραφή και την αποβολή, αλλά υπογράμμισε ότι σήμερα εκκρεμούν περίπου 70.000 αιτήσεις που δεν έχουν ελεγχθεί και οι δικαιούχοι, χωρίς να ευθύνονται, και το επίδομα δεν παίρνουν και ανασφάλιστοι παραμένουν. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι έτσι είναι η κατάσταση και υποσχέθηκε περισσότερους ελέγχους κάθε εβδομάδα.



1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Να κόψουν ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!! Δεν αντέχω η πεθερά μου η ανάπηρη που καθάριζε μια ζωή σκάλες να την κουβαλάω στην πλάτη μου μέχρι την τουαλέτα και μετά να με κοροϊδεύουν που τσάμπα σπούδασα και έγινα καθηγητής αφού τώρα αυτή παίρνει περισσότερα. ΚΟΨΤΕ ΤΑ. Άντε μπας και την στείλω να δουλέψει. Ξέρετε καμιά δουλειά που μπορεί ο υπάλληλος να κυκλοφορεί με το "Π"; Να παραδίδει αλληλογραφία από όροφο σε όροφο στη Βουλή ίσως; Νερό χωρίς νερό δεν βγάζει κανένα πηγάδι. Ευτυχώς που πρόλαβε και έκανε δωρεά το χαμόσπιτό της στην εγγόνη για να μην φορολογηθούμε ΚΑΙ εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.