Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εννιάχρονη νίκησε τον καρκίνο δύο φορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες της μικρής Emily που μπορεί πλέον να χαμογελά.

Πόσες μάχες να δώσει ένα παιδί μόλις στα πρώτα εννέα χρόνια της ζωής του; Η Emily Clark από τη Βρετανία έδωσε ήδη δύο, πολύ κρίσιμες και πολύ δύσκολες. Και τις κέρδισε και τις δύο.

Η 9χρονη εμφάνισε νεφρική ανεπάρκεια αφότου έδωσε δύο φορές αγώνα κατά του καρκίνου και τελικά είχε μία ανάρρωση που χαρακτηρίζεται θαύμα καθώς το νεφρό της ιάθηκε μόνο του!

Η Emily Clark έχει απαλλαγεί από τον καρκίνο εδώ και πέντε χρόνια και μπορεί πλέον να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.



Η εννιάχρονη υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού όταν πρωτοεμφάνισε καρκίνο και στη συνέχεια, έχοντας πλέον ένα νεφρό, έπαθε νεφρική ανεπάρκεια έπειτα από την εντατική θεραπεία όταν ο καρκίνος εμφανίστηκε ξανά.

Προς μεγάλη έκπληξη των γιατρών όμως, το νεφρό άρχισε να αναρρώνει… μόνο του.

Πλέον η Emily είναι καλά και οι γονείς της, η Claire και ο Stuart από το Newcastle, σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν το τέλος μιας πολύ επώδυνης και τραυματικής περιόδου.

«Της είπα: ‘νίκησες τον καρκίνο δύο φορές και δεν νομίζω πως θα επιστρέψει’ αλλά δεν πιστεύω πως έχει ακόμα πλήρως συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη υπόθεση είναι όλο αυτό», λέει η μητέρα της.

Η πρώτη διάγνωση της Emily έγινε όταν ήταν μόλις δύο χρονών, όταν οι γιατροί εντόπισαν έναν όγκο, μία σπάνια μορφή καρκίνου, μέσα στο νεφρό της. Το όργανο αφαιρέθηκε κι εκείνη έκανε τέσσερις μήνες χημειοθεραπεία. Αλλά σε ένα τσεκ απ ρουτίνας δέκα μήνες αργότερα, ανακαλύφθηκε πως ο καρκίνος είχε ξαναεμφανιστεί.



«Η διάγνωση έγινε μία ημέρα μετά τη γέννηση της αδελφής της, της Lily. Όταν μας είπαν ‘η ασθένεια επέστρεψε’ όλος ο κόσμος μας κατέρρευσε», θυμάται η μητέρα της. «Για μένα ήταν φρικτό, πολλές φορές ευχήθηκα να μπορούσαμε να αλλάζαμε θέσεις… Έκανε χημειοθεραπεία για δέκα μήνες, οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι πως θα σκότωναν όλα τα καρκινικά κύτταρα και υπήρχαν πολλές παρενέργειες. Έπαθε βλεννογονίτιδα, με αποτέλεσμα ο λαιμός της και το στόμα της να ξεραθούν τόσο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Έχασε τα νύχτα των χεριών και των ποδιών της αλλά και τα μαλλιά της, αυτό ήταν πολύ δύσκολο για ένα μικρό κοριτσάκι. Της φορούσαμε ροζ μπαντάνες αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι την περνούσαν για αγόρι κι αυτό τη στεναχωρούσε».

Η ταλαιπωρία της δεν τελείωσε εδώ καθώς μετά τη θεραπεία η Emily έπαθε νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα για 18 μήνες να κάνει αιμοκάθαρση.

Η Claire ετοιμαζόταν να δωρίσει στην κόρη της ένα δικό της νεφρό όταν οι γιατροί της βρήκαν πως το όργανο είχε αρχίσει και πάλι να λειτουργεί!



Σήμερα η Emily λαμβάνει μόνο φάρμακα για το νεφρό της και αυξητική ορμόνη. Θα πρέπει επίσης να κάνει εξετάσεις μία φορά το χρόνο για να ελέγχει την κατάστασή της.

«Το Σεπτέμβριο είναι τα 10α γενέθλιά της και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι με όλη την οικογένεια και τους φίλους μας που μας βοήθησαν να το περάσουμε όλο αυτό. Η Emily είναι ένα μικρό θαύμα», καταλήγει η μαμά της.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.