Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Νόμος-σκούπα για πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με νομοσχέδιο-σκούπα η κυβέρνηση προχωρά σε βελτιώσεις φορολογικών ρυθμίσεων που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της, σύμφωνα με το Εθνος.

Ο νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας και μεταξύ άλλων θα περιέχει διατάξεις για τη μείωση έως και 68% των υπέρογκων προστίμων της εφορίας, την απαλλαγή από φόρο υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, τα οποία οι πολίτες τα έχουν στην κατοχή τους πάνω από 25 χρόνια και τον συμψηφισμό χρεών ιδιωτών με όλους τους φορείς του δημοσίου.

Επιπρόσθετα, με το νομοσχέδιο εισάγονται αλλαγές στον φόρο υπεραξίας μετοχών, στη φορολογία των αγροτών, ενώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Πάντως την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών προωθούν μειώσεις στα πρόστιμα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης στέλνει επιστολές στους επιχειρηματίες για να πληρώσουν εγκαίρως, μέχρι αύριο, τον ΦΠΑ… υπενθυμίζοντάς τους ότι όσοι δεν το κάνουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα «τσουχτερά» πρόστιμα ύψους 2.500 ευρώ.

Μεγάλη μείωση έως 68% των προστίμων για την εκπρόθεσμη υποβολή ή μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, καθώς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πλαφόν αποδείξεων

Ειδικά για τη μη έκδοση αποδείξεων αναμένεται να καθιερωθεί πλαφόν στο ύψος του προστίμου που θα οριστεί στα 30.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, μειώνεται στα 400 ευρώ από 1.000 ευρώ το πρόστιμο που προβλέπεται για επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β’ κατηγορίας).

Επίσης, πέφτει στα 800 ευρώ από 2.500 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ’ κατηγορίας). Η εναλλακτική πρόταση που εξετάζεται προβλέπει τη μείωση του συγκεκριμένου προστίμου στα 500 ευρώ.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.