Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τα διατροφικά μυστικά της φάβας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσοχή στο λάδι.

Ένα κατεξοχήν ελληνικό φαγητό είναι η φάβα. Αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό γεύμα λόγω της καλής ποιότητας φυτικών πρωτεϊνών που περιέχει, απαραίτητων για την ανάπτυξη και
λειτουργία του οργανισμού, ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις αποχής από ζωικά προϊόντα.

Επίσης έχει υδατάνθρακες που αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού και φυτικές ίνες, ενώ επίσης περιέχει σημαντικά ποσά β- καροτένιου (με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες), βιταμινών συμπλέγματος Β, καλίου και ασβεστίου (το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία και διατήρηση της δομής των οστών, την ομαλή λειτουργία της καρδιάς κ.ά.

Προσέχετε λίγο το λάδι που βάζετε γιατί μπορεί αν το παρακάνετε να απογειώσετε τις θερμίδες που περιέχει.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.