Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Εγκαίνια για το Ιατρείο Μνήμης και στον Κορυδαλλό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών.

Την έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Μνήμης στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων, σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», ανακοίνωσε ο δήμος Κορυδαλλού.

Το πρόγραμμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ» απευθύνεται σε άτομα άνω των 60 ετών και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και ένα χρόνο σε έξι δήμους της Αττικής. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη, τις διαταραχές της και τους τρόπους διατήρησής της.

Στα Ιατρεία Μνήμης προσφέρεται, από ειδικά εκπαιδευμένο ψυχολόγο, έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ και των άλλων μορφών άνοιας, μέσω εξειδικευμένης αξιολόγησης της μνήμης των ηλικιωμένων, ώστε να υπάρξει σταθερή παρακολούθηση, σύγκριση των αποτελεσμάτων και επαναξιολόγηση των ηλικιωμένων ατόμων, με σκοπό τη διατήρηση της μνήμης στα βέλτιστα επίπεδα.

Η ύπαρξη των ιατρείων στους δήμους διευκολύνει την πρόσβαση των ηλικιωμένων και στην περίπτωση θετικών ευρημάτων υπάρχει η δυνατότητα να παραπεμφθούν σε κοινοτική δομή, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας τους.

Η δυνατότητα άμεσου ελέγχου των πολιτών στην περιοχή τους βοηθά την πρόληψη και την ανάπτυξη ενός θεραπευτικού πλάνου στις κοινότητες, με σκοπό τη προαγωγή της ψυχικής υγείας τους.

Οι προληπτικές εξετάσεις και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την άνοια, σε κοινοτικό επίπεδο, συντελούν στην υιοθέτηση αποτελεσματικότερων στρατηγικών αντιμετώπισής της. Σκοπός είναι η ύπαρξη μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων.

Το Ιατρείο Μνήμης του δήμου Κορυδαλλού θα λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού στα Δημοτικά Ιατρεία, Ξενοφώντος και Πελοπίδα 5, κάθε Δευτέρα από τις 9:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες και ραντεβού στο Τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, τηλ. 210 4954814.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.