Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η Νέα Ζηλανδία αυξάνει τον φόρο στα τσιγάρα ενάντια στο κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Όσο πιο πολύ καπνίζουν, τόσο πιο πολύ θα πληρώνουν».

Κατά 10% ετησίως θα αυξάνεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο φόρος στα τσιγάρα και τον καπνό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, επαναλαμβάνοντας το στόχο της για ‘εξάλειψη’ του καπνίσματος έως το 2025.

«Η αύξηση της τιμής του καπνού είναι το μόνο ισχυρό εργαλείο για τη μείωση του καπνίσματος. Όλοι οι καπνιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αυξήσεις των τιμών. Όσο πιο πολύ καπνίζουν, τόσο πιο πολύ θα πληρώνουν. Όσο πιο πολύ πληρώνουν, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο έχουν για να κόψουν το κάπνισμα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πεσέτα Σαμ Λότου-Ιίγκα.

«Οι προηγούμενες αυξήσεις φόρου μείωσαν την κατά κεφαλήν κατανάλωση καπνού κατά περίπου ένα τέταρτο και οδήγησαν χιλιάδες καπνιστές να το κόψουν, και δεν σταματάμε εκεί. Η αύξηση του φόρου στον καπνό σώζει ζωές», είπε ο Λότου-Ίιγκα

Κάθε χρόνο περίπου 4.500-5.000 Νεοζηλανδοί χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, και το 15% των ενηλίκων – ή περίπου 550.000 άτομα- καπνίζουν καθημερινά. Η αύξηση του φόρου εντάσσεται σε ένα πακέτο μέτρο που στόχο έχει να βοηθήσει τη Νέα Ζηλανδία να γίνει χώρα μη καπνιζόντων έως το 2025.

Η τιμή του απλού πακέτου των 20 τσιγάρων πιθανόν να αυξηθεί από τα περίπου 20 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (13 αμερικανικά δολάρια) στα περίπου 30 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (20 αμερικανικά δολάρια) το 2020. Η χώρα αναμένει από την κίνηση αυτή πρόσθετα φορολογικά έσοδα 425 εκατ. δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (285,38 εκατ. αμερικανικών δολαρίων) τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.