Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Επιτυχίες και ρεκόρ στα ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, όλα στους άνδρες, σημάδεψαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενήθηκε στην Πυλαία.

Ο Πασχάλης Κουλούμογλου στα -59κ. σήκωσε 165 κιλά και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από τις 27 Ιουλίου 2015 στο Καζακστάν με 156 κιλά. Ο Νίκος Γκουντάνης στα -72 κιλά σήκωσε στην τρίτη προσπάθεια 187 κιλά, ένα κιλό περισσότερο από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (28/3/15, Θεσσαλονίκη).

Στα υπερβαρέα (+107 κιλά), ο Κωνσταντίνος Δήμου σήκωσε 223 κιλά και κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 221 κιλά από τις 30 Ιουλίου 2015 στο Καζακστάν, ενώ τέλος, πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και ο Παναγιώτης Ευθυμίου στα -49 κιλά. Ο αθλητής των Αετών Αθήνας σήκωσε 64 κιλά, έξι περισσότερα από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε από την περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδηλασίας δρόμου που διεξήχθη στην Οστάνδη, κατέκτησε το ελληνικό γυναικείο tandem των Αδαμαντίας Χαλκιαδάκη/Ηρώς Μηλάκη. Το ελληνικό δίδυμο στον αγώνα αντοχής κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ, παρά τα προβλήματα στην ατομική χρονομέτρηση (έτρεξαν με ανταλλακτικές ρόδες, χωρίς αεροδυναμικά και χωρίς κορμάκια), κατέλαβε την έκτη θέση με 38:31.79.



«Άλλη μία μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας!! Τρίτη θέση στον αγώνα αντοχής για το πλήρωμα των γυναικών Χαλκιαδάκη Αδαμαντίας και Μηλάκη Ηρώς!!! Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα, ένταση, πάθος δύναμη, ‘ξεκολλήσαμε’ από το πρώτο χιλιόμετρο μαζί με το πλήρωμα από την Ισπανία, μετά από 35 χιλιόμετρα καταδίωξης μας έπιασε το γκρουπ και ο τερματισμός κρίθηκε κυριολεκτικά στο φώτο φίνις, όπου πήραμε το χάλκινο μετάλλιο.... Είμαστε υπερήφανοι για τη γενική παρουσία όλων των παιδιών και, φυσικά, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη γενική κατάταξη... Πήραμε ξανά την φανέλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου!!!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των ελληνικών πεντάλ στη διοργάνωση της Οστάνδης:

C2 Αγώνας δρόμου
20. Νίκος Παπαγγελής
C5 Αγώνας δρόμου
19. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
T2 Αγώνας δρόμου
20. Χαράλαμπος Κεραμετσίδης 59.04
Τ2 Ατομική χρονομέτρηση
19. Χαράλαμπος Κεραμετσίδης 39:18.62
C2 Ατομική χρονομέτρηση
12. Νίκος Παπαγγελής 28:15.50
C5 Ατομική χρονομέτρηση
18. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης 48:39.88
H3 Αγώνας δρόμου
12. Κατερίνα Κονιδάρη
H3 Ατομική χρονομέτρηση
10. Κατερίνα Κονιδάρη 52:23.32

Μακριά από την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για μόλις 0,4 βρέθηκε ο Ετεοκλής Παύλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα paracanoe που διεξήχθη στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Ο αθλητής του Αετού, στην πρώτη του ουσιαστικά συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, κατέλαβε την έκτη θέση στον δεύτερο τελικό του KL3 M 200, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς.

«Η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία, καθώς βρίσκεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Η χώρα μας δεν έχει ξαναβρεθεί τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Η επόμενη διοργάνωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θέλω πολύ να βρεθώ στη Ρωσία και να διεκδικήσω, γιατί όχι, και ένα μετάλλιο.

Στο Παγκόσμιο, για 400 χιλιοστά δεν πήρα την πρόκριση, έχοντας κάνει προετοιμασία μόλις πέντε μήνες, κάτι που με γεμίζει αισιοδοξία για πολύ καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Αυτό που χρειάζεται είναι η απαραίτητη στήριξη για να έρθει αυτό το μετάλλιο στη χώρα μας», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής.



Ο Παύλου ήταν τέταρτος στην πρώτη προκριματική σειρά με 43.981. Στα ημιτελικά κατετάγη, επίσης, τέταρτος με 42.064, ενώ στον δεύτερο τελικό ήταν έκτος με 43.295.

Ακόμη, από ελληνικής πλευράς, η Ελένη Πρελορέντζου ήταν όγδοη στη δεύτερη προκριματική σειρά του KL1 W 200, ενώ ο Θανάσης Κώτσης ήταν όγδοος στην πρώτη προκριματική σειρά του KL3 M 200.

Την πέμπτη θέση της τελικής φάσης του BNP Paribas World Team Cup (World Group 2) που φιλοξενείται στο Ariake Colosseum του Τόκιο, θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα τένις των ανδρών.

Οι Γιώργος Λαζαρίδης και Στέφανος Διαμαντής, στο τρίτο γκρουπ σημείωσαν μία νίκη σε δύο αγώνες (νίκη με Ελβετία 3-0, ήττα από Κίνα 3-0) και πλέον θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση της τελικής κατάταξης, με πρώτο αντίπαλο την Πολωνία. Εφόσον περάσουν το εμπόδιο της Πολωνίας, τότε θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-6 με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης Μαρόκου-Ισραήλ.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.