Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μυστήριο με το θάνατο 30χρονης μητέρας σε νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό κράτηση ο νευροχειρουργός που τη χειρούργησε.

Ολοένα και περισσότερο περιπλέκεται η υπόθεση του θανάτου της 30χρονης μητέρας Στέλλας Φαίδωνος στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η νεκροψία που διενεργήθηκε χθες στη σορό της δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να οδηγεί στην αιτία που οδήγησε τη νεαρή μητέρα στο θάνατο.

Το μόνο που αποκάλυψε ήταν ότι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπήρχε όγκος στον εγκέφαλο, όπως οι συγγενείς είχαν ενημερωθεί από τους νευροχειρουργούς του Νοσοκομείου Λευκωσίας την περασμένη Παρασκευή όταν η κοπέλα, μετά από επιδείνωση της κατάστασής της, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Ο θάνατος της νεαρής μητέρας διερευνάται από προχθές και από την Αστυνομία, μετά από καταγγελία την οποία έκανε ο σύζυγός της, κατηγορώντας τους γιατρούς του νοσοκομείου της πρωτεύουσας για ολιγωρία, αφού η σύζυγός του νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα από τις 20 περασμένου Απριλίου και δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει κάποια διάγνωση για το τι ακριβώς της συνέβαινε.

Προχθές, όταν τα αποτελέσματα εξειδικευμένων εξετάσεων έδειξαν ότι στον εγκέφαλο μάλλον δεν υπήρχε όγκος και ο σύζυγος ζήτησε να διενεργηθεί νεκροψία, κάποιοι από το νοσοκομείο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του είπαν ότι δεν έπρεπε να γίνει νεκροψία αφού ενδεχομένως η γυναίκα του να έπασχε από κάποια μολυσματική νόσο, παραπέμποντας σε σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Αυτό το ενδεχόμενο όμως φαίνεται να διαψεύδεται από τα προκαταρκτικά τουλάχιστον ευρήματα της νεκροψίας. Ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει μετά τα επίσημα αποτελέσματα εξειδικευμένων εξετάσεων.

Από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Πέτρος Μάτσας ανέφερε στον «Φ» ότι «οι Ιατρικές Υπηρεσίες παρακολουθούν την υπόθεση και αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθούν τα δείγματα που λήφθηκαν κατά τη νεκροψία». Το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε, «αναμένει και τα αποτελέσματα άλλων εξειδικευμένων εξετάσεων από δείγματα που είχαν σταλεί την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό».

Για την υπόθεση θα πρέπει, όπως πληροφορούμαστε, να δώσει εξηγήσεις και ο νευροχειρουργός που βρίσκεται ήδη υπό κράτηση για άλλα αδικήματα, αφού εκείνος είχε χειρουργήσει την κοπέλα την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο σύζυγος της 30χρονης, «ακόμα είμαστε στο σκοτάδι. Δεν μπορέσαμε ούτε από τη νεκροψία να βγάλουμε άκρη και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί δείγμα από τον εγκέφαλο της γυναίκας μου».

Πάνω από έναν μήνα βρισκόταν στο Παθολογικό

Πριν από μερικούς μήνες η 30χρονη άρχισε να ταλαιπωρείται από πονοκεφάλους, γι’ αυτό επισκεπτόταν συχνά το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου συνήθως της χορηγούσαν ενδοφλέβιο παυσίπονο και επέστρεφε στο σπίτι της, αφού οι αναλύσεις στις οποίες υποβαλλόταν ήταν καθαρές και δεν παρέπεμπαν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.

Στις 20 Απριλίου ο σύζυγός της και πάλι τη μετέφερε στο ΤΑΕΠ, αυτή τη φορά με ακόμα πιο έντονο πονοκέφαλο και απαίτησε να υποβληθεί σε πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις. Υπεβλήθη όντως σε αξονική τομογραφία, χωρίς ωστόσο να προκύψει και πάλι κάποια συγκεκριμένη διάγνωση.

Ακολούθησαν μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία και αναλύσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Νοσηλευόταν στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, όπου σύμφωνα με το σύζυγό της «δεχόταν μια υποτυπώδη νοσηλεία, με τους γιατρούς να μη μπορούν να ακολουθήσουν κάποια συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή, αφού δεν είχαν στα χέρια τους κάποια διάγνωση».

Προ δεκαημέρου, μια από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδωσε κάποιο σήμα για πιθανότητα ύπαρξης υγρού στον εγκέφαλο. Έτσι, την περασμένη Τετάρτη οι γιατροί τοποθέτησαν καθετήρα πρώτα στην πλάτη και μετά στο κεφάλι της ασθενούς, για να προχωρήσουν σε αναρρόφηση του υγρού.

Για κάποιο λόγο, όμως, την Πέμπτη, όταν έγινε προσπάθεια για αφαίρεση του καθετήρα, η 30χρονη έχασε κάθε επικοινωνία με το περιβάλλον, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στις 8:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας οι νευροχειρουργοί ζήτησαν τη συγκατάθεση του συζύγου της κοπέλας για να την υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση άρχισε γύρω στις 10:00 το βράδυ και κατά τις 4:00 το ξημέρωμα της Παρασκευής οι συγγενείς που βρίσκονταν στο χώρο αναμονής ενημερώθηκαν ότι η 30χρονη είχε δύο κακοήθεις όγκους στον εγκέφαλο και ότι είχε καταστεί εγκεφαλικά νεκρή.

«Μου είπαν ότι είχε καρκίνο στο κέντρο του εγκεφάλου», ανέφερε στον «Φ» ο σύζυγος της 30χρονης, προσθέτοντας ότι «αμέσως μας προσέγγισαν και για δωρεά οργάνων». «Από τις 20 Απριλίου ήταν στο νοσοκομείο και κανένας δεν ξέρει ακόμα και τώρα να μας πει γιατί πέθανε», τονίζει ο σύζυγός της.

Μάριος Ματσάκης: Προκαταρκτικά δεν φάνηκε όγκος

Η κηδεία προγραμματίστηκε για σήμερα Παρασκευή, όμως προχθές τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η κοπέλα έδειξαν προκαταρκτικά ότι δεν υπήρχε καρκίνος. Ο σύζυγος αμέσως προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία και ζήτησε όπως διενεργηθεί νεκροψία από ιδιώτη ιατροδικαστή.

Χθες ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης διενήργησε τη νεκροψία επί της σορού της άτυχης μητέρας λαμβάνοντας και μέτρα προστασίας για την περίπτωση κατά την οποία υπήρχε κάποια μολυσματική ασθένεια. Να αναφερθεί ότι λόγω των ημερών που μεσολάβησαν από την περασμένη Παρασκευή, όταν και κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή η κοπέλα, ο εγκέφαλος παρουσίαζε αλλοιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.