Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Προσφυγικό: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεσα λύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά 97.367 πρόσφυγες έχουν μπει στην Κροατία από τα μέσα Σεπτέμβρη

«Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν ξεπεράσει τις 100.000» λέει ο υπ. Εσωτερικών της χώρας.

Από τη έναρξη της κρίσης με τη μαζική εισροή προσφύγων στην Κροατία, στις 16 Σεπτεμβρίου, μέχρι σήμερα εισήλθαν στη χώρα 97.367 άνθρωποι, δήλωσε ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών, Ράνκο Όστογιτς και πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος της μέρας ο αριθμός αυτός μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000.

Ο κ. Όστογιτς στη διάρκεια επίσκεψης στο κέντρο υποδοχής προσφύγων, στο Οπάτοβατς είπε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι που διέμεναν εκεί μεταφέρθηκαν με τρένο στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση αν υπάρχει έτοιμο σχέδιο, αν οι πρόσφυγες αρχίσουν να καταφθάνουν στη νότια Κροατία υπογράμμισε: «Αν κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει από το νότο, υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκεί και το ζήτημα είναι απλό δεν θα τους επιτρέψουν να περάσουν».

Ο Ράνκο Όστογιτς είπε ότι «λιγότεροι από 200 πρόσφυγες διέρχονται καθημερινά από τη διάβαση Χόργκος στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, κάτι που αποδεικνύει ότι η διαδικασία διέλευσης από εκεί είναι αργή και βασανιστική, ενώ στην Κροατία έρχονται κατά κύματα».

Ο κ. Όστογιτς είπε ότι ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος ενημερωνόταν για την κατάσταση στην περιοχή τις δύο τελευταίες εβδομάδες θα επισκεφθεί το Οπάτοβατς στις 6 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με Κροάτες αξιωματούχους.

«Ελπίζω όλοι να υιοθετήσουμε κοινή θέση – ότι όλο αυτό πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε επιδείνωση των καιρικών συνθηκών για να σταματήσει η κατάσταση. Η Κροατία ως κράτος – μέλος της ΕΕ αναμένει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους να καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους για σκοπούς τέτοιας φύσης».

Ο Σλοβένος ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής και μεταναστευτικών ροών, Κλέμεν Γκρόσελι δήλωσε στον κρατικό σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό ότι λόγω του κύματος προσφύγων που φθάνει στην Ευρώπη, το σύστημα Σένγκεν καταρρέει και όταν η ΕΕ δημιούργησε τα βασικά έγγραφα του μηχανισμού δεν είχε προβλέψει τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών και τώρα πρέπει να έχει ρεαλιστική στάση και να προσαρμοστεί στην κατάσταση.

«Το καθεστώς Σένγκεν δημιουργήθηκε σε καλές εποχές οικονομικής ανάπτυξης και διεύρυνσης της ΕΕ, όταν η διαδικασία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης ήταν στο απόγειο, αλλά κανένας δεν προέβλεψε τους άσχημους καιρούς με τις προκλήσεις ασφάλειας και τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα» σημείωσε ο κ. Γκρόσελι πρώην ΓΓ του υπουργείου Άμυνας της Σλοβενίας.

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά αρχίζουν να προστατεύουν τα σύνορα λόγω του κύματος προσφύγων, αλλά αυτό επίσης περιορίζει τη ροή αγαθών και υπηρεσιών. Είμαστε μάρτυρες μια αποσύνθεσης του συστήματος και κατά κάποιο τρόπο μιας επιστροφής στο παρελθόν» υπογράμμισε.

----------------------

Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της

«Εκείνοι που έρχονται στη χώρα μόνο για οικονομικούς λόγους θα πρέπει να ξαναφύγουν».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με την Τουρκία για το θέμα των μεταναστευτικών ροών και πρόσθεσε πως τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι ένα θέμα.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της καθώς αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μια κρίση που, όπως είπε, «δοκιμάζει το σθένος της Ευρώπης».

Είπε επίσης πως η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης. «Και για την Ευρώπη αυτό σημαίνει ότι πρέπει βέβαια, πάνω απ΄όλα, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας σε όλη την Ευρώπη -και να τα προστατεύσουμε μαζί- έτσι ώστε η μετανάστευση στην Ευρώπη να γίνεται τακτοποιημένα», είπε.

«Σημαίνει όμως επίσης πως πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη για τις χώρες όπου βρίσκονται οι αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να φεύγουν, ή όπου υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες, όπως στον Λίβανο, στην Ιορδανία ή στην Τουρκία», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμη πως η Γερμανία πρέπει να καταστήσει σαφές πως εκείνοι που χρειάζονται προστασία θα την έχουν αλλά εκείνοι που έρχονται στη χώρα μόνο για οικονομικούς λόγους θα πρέπει να ξαναφύγουν. «Πρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι σχετικά με αυτό και να το κάνουμε σαφές», είπε.

Πρόσθεσε πως η ενσωμάτωση των νέων αφίξεων είναι ένα «μεγάλο καθήκον» και ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει τις ανησυχίες του για το θέμα αυτό. Θα πρέπει επίσης να δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή βοήθεια και να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τους πρόσφυγες μέσω προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

----------------------

Συναυλία υπέρ των προσφύγων στη Βιέννη


Την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες, αναμένεται να δείξουν δεκάδες χιλιάδες Αυστριακοί, στην αυριανή μεγάλη διαδήλωση και συναυλία στη Βιέννη, παρουσία του Προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, ο οποίος θα απευθύνει και τον κεντρικό χαιρετισμό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε πείσμα της αυστριακής Ακροδεξιάς, που τις τελευταίες ημέρες εντείνει την υποκίνηση φανατισμού και την υποδαύλιση φόβου, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στο ομόσπονδο κρατίδιο και στην πόλη της Βιέννης την μεθεπόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Η διαδήλωση και στη συνέχεια η πορεία, με σύνθημα "Πρόσφυγες Καλώς Ήλθατε", θα ξεκινήσει από τον δυτικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, εκεί όπου μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες είχαν φθάσει πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και θα διέλθει από τον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης για να κατευθυνθεί στο κτίριο της αυστριακής Βουλής.

Εκεί θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες, και η διαδήλωση θα καταλήξει στην κεντρική Πλατεία των Ηρώων, για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης "Φωνές για τους Πρόσφυγες".

Τις εκδηλώσεις υπέρ των προσφύγων, διοργανώνει η "Πλατφόρμα για μια ανθρώπινη πολιτική ασύλου", η οποία συνενώνει δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες της κοινωνίας πολιτών και φιλανθρωπικούς συλλόγους, ενώ στην πολύωρη συναυλία στην Πλατεία των Ηρώων θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς δεκάδες γνωστών Αυστριακών καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και η Αυστριακή νικήτρια του Φεστιβάλ της Eurovision του 2014, Κοντσίτα Βουρστ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αναμένεται να συγκεντρωθεί σημαντικό χρηματικό ποσό για την περίθαλψη προσφύγων.

«Η συμμετοχή του ομοσπονδιακού προέδρου Χάιντς Φίσερ, με τη γνωστή ξεκάθαρη στάση του στο Προσφυγικό και τη μεγάλη δημοτικότητά του στην Κοινωνία Πολιτών, προσδίδει στην υπόθεσή μας ένα ιδιαίτερο βάρος», τόνισε σε αποψινές δηλώσεις του ο επικεφαλής των διοργανωτών Έριχ Φένινγκερ, διευθυντής της μεγαλύτερης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Λαϊκή Βοήθεια".

Όπως ανακοινώθηκε, σε πάνω από 116.000 ευρώ ανέρχονται τα καθαρά έσοδα από την φιλανθρωπική συναυλία που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας υπέρ των προσφύγων, η ξακουστή Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ και σολίστ την Ελίζαμπετ Κούλμαν, με έργα Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Ρίχαρντ Βάγκνερ.

Εξάλλου, 100 γνωστά εστιατόρια, καφέ και μπαρ της Βιέννης, διέθεσαν το ήμισυ των χθεσινών εισπράξεών τους, όπως επίσης τις χθεσινές αμοιβές των υπαλλήλων τους, οι οποίοι παραιτήθηκαν οικειοθελώς από αυτές, σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την περίθαλψη προσφύγων.

----------------------

Συνάντηση Ξυδάκη με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή διάσταση της προσφυγικής κρίσης.

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη, σήμερα, στο υπουργείο, με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, αποτελούμενη από την υπεύθυνη Συντονισμού Εκτάκτων Δράσεων Αλεσσάντρα Μορέλλι, τον επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας Γιώργο Τσαρμπόπουλο και την υπεύθυνη του Τομέα Προστασίας Καλλιόπη Στεφανάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή διάσταση της προσφυγικής κρίσης και τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτή.

Συνάντηση με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα

Θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στο μεταναστευτικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη, με τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Αντρέα Ίκιτς Μπεμ.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις «άριστες» διμερείς σχέσεις και στην «αγαστή» συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των δύο χωρών, η οποία επιβεβαιώθηκε και κατά την επίσκεψη, πριν από λίγους μήνες, του Αυστριακού καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στην Αθήνα.

----------------------

Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στη σήραγγα της Μάγχης

Διακόπηκε η κυκλοφορία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης κοντά στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, όταν περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας και μπήκαν μαζικά μέσα στη σήραγγα, ανακοίνωσε η Eurotunnel.

«Γύρω στις 00:30 (01:30 ώρα Ελλάδος) περίπου εκατό πρόσφυγες έσπασαν τον κλοιό της ασφάλειας της σήραγγας και μπήκαν μέσα δια της βίας. Αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις υπηρεσίες μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Eurotunnel. Η ίδια διευκρίνισε επίσης ότι οι δυνάμεις της τάξης βρίσκονται τώρα στην περιοχή και ότι εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή της κυκλοφορίας.

----------------------

Για υποκίνηση φυλετικού μίσους κατηγορείται ηγέτης του Pegida

Είχε χαρακτηρίσει «ζώα» και «αλήτες» τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γερμανία.

O ιδρυτής του αντιμεταναστευτικού και ισλαμοφοβικού κινήματος Pegida αντιμετωπίζει την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος» καθώς αποκάλεσε με αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες», γνωστοποίησε σήμερα η Εισαγγελία της Δρέσδης (ανατολική Γερμανία).

Ο Λουτς Μπάχμαν, ηλικίας 42 ετών, είχε αναρτήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μηνύματα εχθρικά προς του «πρόσφυγες πολέμου και τους αιτούντες άσυλο» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου η Εισαγγελία της πόλης όπου ιδρύθηκε το περασμένο φθινόπωρο η οργάνωση Pegida (ακρωνύμιο «του Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»).

Οι τοποθετήσεις αυτές, όπου χαρακτήριζε τους πρόσφυγες «ζώα» και «αλήτες» συνιστούν «διατάραξη της δημόσιας τάξης» όπως επίσης και μια «επίθεση εναντίον της αξιοπρέπειάς (τους)» υπογραμμίζει η Εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Ο Λουτς Μπάχμαν, που έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση για ληστείες και άλλα ποινικά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 5 έτη, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και έγιναν γνωστά στα τέλη Ιανουαρίου, όταν το Pegida, που βρισκόταν εκείνη την εποχή στο απόγειό της, είχε οργανώσει μια συγκέντρωση όπου συμμετείχαν 25.000 άνθρωποι στη Δρέσδη, μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ.

Ο Μπάχμαν, του οποίου μια φωτογραφία να μιμείται τον Αδόλφο Χίλτερ είχε επίσης διαρρεύσει στον Τύπο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προτού επανενταχθεί στο κίνημα έναν μήνα αργότερα.

----------------------

Περισσότερους αιτούντες άσυλο αναμένει το 2015 το Ελσίνκι

Η Φινλανδία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της.

Προς τα πάνω αναθεώρησε η κυβέρνηση της Φινλανδίας την πρόβλεψή της για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο για το 2015 σε περίπου 50.000 από την προηγούμενη εκτίμησή της των 30.000, έπειτα από την εισροή των προσφύγων τον Σεπτέμβριο.

Τον περασμένο χρόνο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν μόλις 3.600.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η νέα αυτή εκτίμηση, συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας που φθάνει μόλις τα 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, είναι παρεμφερής με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ή τη Σουηδία.

Χιλιάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων από το Ιράκ, διέσχισαν τις τελευταίες εβδομάδες τα χερσαία σύνορα της Φινλανδίας στην περιοχή του Τόρνιο, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, έπειτα από μακρύ ταξίδι εντός του εδάφους της Σουηδίας.

----------------------

Μετανάστες είχαν κρυφτεί σε φορτηγό-ψυγείο στη Γαλλία

Η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Οι γαλλικές αρχές εντόπισαν 31 μετανάστες σε ένα φορτηγό ψυγείο κοντά στη Δουνκέρκη, στη βόρεια Γαλλία. Όλοι οι μετανάστες ήταν καλά στην υγεία τους.

Οι περισσότεροι ήταν συριακής εθνικότητας και μέσα στο φορτηγό η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Οι αρχές συχνά εντοπίζουν μετανάστες μέσα σε φορτηγά με κατεύθυνση το βόρειο λιμάνι της Γαλλίας Καλαί, όπου περίπου 3.500 πρόσφυγες παραμένουν με την ελπίδα να περάσουν στην Βρετανία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας νεαρός Ιρακινός βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα φορτηγό, πλάι σε δύο συνεπιβαίνοντες μετανάστες, που βρέθηκαν ζωντανοί.

----------------------

Τουσκ: Χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να πλήξουν την Ευρώπη

Καρφιά για ηγέτες, που δεν κατονόμασε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες -τους οποίους δεν κατονόμασε- για να εξασθενήσει πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για πρώτη φορά αφότου ενεπλάκην στην πολιτική, άκουσα πολιτικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι η μέθοδός τους για να επιβάλουν σε αυτή την τελευταία ορισμένες συμπεριφορές», είπε ο Τουσκ, παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού φόρουμ στο Σοπότ, στις πολωνικές ακτές στη Βαλτική.

«Ορισμένοι λένε ότι είναι η μέθοδός τους για την εξασθένηση της Ευρώπης ως πολιτικού θεσμού», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλώντας να «εξαχθούν τα συμπεράσματα που επιβάλλεται».

Προηγουμένως επέκρινε τις «στρατιωτικές λύσεις που προτείνονται από ορισμένα κράτη στη Συρία», οι οποίες εγείρουν τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα οκτώ εκατομμύρια Σύροι που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας τους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους» και αυτοί.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην «στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, την στρατιωτική και πολιτική εμπλοκή του Ιράν και την όλο και πιο σαφή πρόσκληση για την εμπλοκή της Κίνας».

«Οι πρόσφυγες έχουν μετατραπεί σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ενίοτε, στα χέρια και κατά τις βουλές ορισμένων πολιτικών, μετατρέπονται σε αντικείμενο παζαριού, ή σε νέο στοιχείου του υβριδικού πολέμου, τις πρώτες εκδηλώσεις του οποίου είδαμε στην Κριμαία και στο Ντονμπάς», στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε ο Ντόναλντ Τουσκ. «Δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη Ρωσία», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο όρος «υβριδικός πόλεμος» έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγραφεί η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία κατηγορείται από το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις ότι εμπλέκεται στη σύγκρουση με συγκαλυμμένο τρόπο: αναπτύσσοντας στρατιωτικούς χωρίς διακριτικά, εξαπολύοντας μυστικές επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, μια επίθεση προπαγάνδας καθώς και κάνοντας συχνά ελιγμούς στρατευμάτων στα σύνορα.

Επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υποδέχεται τους πρόσφυγες που προσπαθούν να σωθούν από τον πόλεμο, ο Τουσκ προειδοποίησε παράλληλα εναντίον της επανεμφάνισης των «τειχών» στα ξεχασμένα σύνορα στο εσωτερικό του Χώρου Σένγκεν.

«Σήμερα δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος μπαίνει στην Ευρώπη. Είναι οι διακινητές, η αποφασιστικότητα των ανθρώπων και ακόμη και οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Μεσόγειο που το κρίνουν», ανέφερε εξάλλου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πάντως ο Τουσκ ανέφερε πως ένας λόγος για να αισιοδοξεί όσον αφορά το γεγονός πως οι πρόσφυγες φθάνουν στην Ευρώπη είναι το ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι θα τύχουν καλής μεταχείρισης και ότι τα παιδιά τους θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.