Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αυστρία, Γερμανία και γύρω χώρες σηκώνουν τώρα το βάρος των προσφύγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντονότερη δραστηριοποίηση της Αυστρίας στο θέμα του ασύλου

Επαφές με γειτονικές χώρες για το ζήτημα.

Διαβουλεύσεις σε διμερές επίπεδο με τις γειτονικές χώρες Σλοβακία, Τσεχία και Ουγγαρία, όπως επίσης την πραγματοποίηση διάσκεψης σε εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο εντονότερης δραστηριοποίησης της κυβέρνησης στο ζήτημα του ασύλου, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του κυβερνητικού συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Ασκώντας κριτική στη «μη αλληλέγγυα συμπεριφορά» των τριών αυτών γειτονικών με την Αυστρία χωρών στο ζήτημα παροχής ασύλου, ο καγκελάριος ζήτησε να συναινέσουν στη δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται μία κοινή λύση και όχι νέους φράχτες και φρούρια, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δοθεί τέλος στη Συνθήκη Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεωβ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ότι η Ουγγαρία δεν τηρεί τους κανόνες της Συμφωνίας του Δουβλίνου, με τη δικαιολογία ότι αυτοί δεν λειτουργούν καλά. Μπορεί η Συμφωνία αυτή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να μην έχει νόημα και να παρουσιάζει κενά, σημείωσε, ωστόσο δεν επιτρέπεται να αγνοείται γι' αυτό το λόγο.

---------------------

Κατά χιλιάδες φτάνουν οι πρόσφυγες στη Γερμανία

Μέσα σε 24 ώρες έφτασαν στη Βαυαρία 2.200 άτομα.

Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 2.200 άνθρωποι που ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες -από το πρωί της Δευτέρας μέχρι σήμερα- στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα με την Αυστρία. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι «ο μεγαλύτερος αριθμός» μεταναστών που έχει καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα από την αστυνομία της Βαυαρίας, από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Η αστυνομία του Μονάχου, η αρμοδιότητα της οποίας εκτείνεται από τη βαυαρική πρωτεύουσα μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, κατέγραψε τους 2.200 πρόσφυγες από τις 9 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα.

Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν την Δευτέρα σε τρένα για να πάνε από την Ουγγαρία στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας. Στη Βιένη έφτασαν την Δευτέρα 3.650 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν θεωρήσεις εισόδου, και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στις αφίξεις για μία ημέρα. Όμως σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης έκλεισε τις πύλες του στους μετανάστες.

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, είναι ο τελικός προορισμός των περισσότερων μεταναστών. Το Βερολίνο εκτιμά ότι μόνο φέτος θα δεχτεί 800.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, αριθμός που είναι τετραπλάσιος σε σύγκριση με το 2014.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.