Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Ρεκόρ πωλήσεων έσπασε το ρομπότ συντροφιάς, Pepper

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πρώτες 1.000 μονάδες έγιναν ανάρπαστες μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Το όνομά του είναι Pepper, η όψη του ανθρωπόμορφη και είναι κατασκευασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιδράει αναλόγως σε αυτά. Αυτές είναι οι ικανότητες του ρομπότ το οποίο «ξεπούλησε» μέσα σε ένα λεπτό, σύμφωνα με τον Ιάπωνα δημιουργό του, SoftBank Robotics Corp προκαλώντας έκπληξη στην παγκόσμια αγορά της ρομποτικής.

Το Pepper είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί και αντιλαμβάνεται συναισθήματα και ανταποκρίνεται αυτόματα, κατανοώντας ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου αλλά και της γλώσσας του σώματος του ιδιοκτήτη του.

Η εταιρεία κατασκευής του ρομπότ Pepper, SoftBank, έδωσε προς πώληση τις πρώτες 1.000 μονάδες Pepper μέσω του επίσημου website της στην Ιαπωνία και πρώτα ρομπότ έγιναν ανάρπαστα μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος του Pepper Robot είναι 1.600 δολάρια, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρεκόρ πωλήσεων που κατέγραψε. O ιθύνων νους της Softbank, Masayoshi Son, δήλωσε ότι το Pepper μπορεί άνετα να κάνει συντροφιά, ενώ επίσης μπορεί και να διασκεδάσει τους ιδιοκτήτες του, καθώς έχει την ικανότητα να τραγουδάει, να χορεύει, ακόμη και να λέει ανέκδοτα!

Μάλιστα, από τις εκπληκτικές δυνατότητες του Pepper μπορούν να επωφεληθούν και επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και σχολεία και νοσοκομεία. Το Pepper αναμένεται του χρόνου να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.