Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κινητοποίηση λιμενικών στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των υπηρεσιών του Λιμενικού.

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά ζήτησαν σήμερα λιμενικοί και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους οργάνων που πραγματοποίησαν ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου στη Σούδα.

Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, είχαν αναρτήσει και δύο πανό με αίτημα να βρεθεί κατάλληλος χώρος προκειμένου στα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, ο χώρος των 150 τετραγωνικών μέτρων που σήμερα στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο καθώς και ο χώρος που στεγάζεται η υπηρεσία στο παλιό λιμάνι της πόλης δεν καλύπτουν ούτε τις υπηρεσιακές αλλά ούτε και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στο λιμεναρχείο και οι συνδικαλιστές ζητούν να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας ο πρώτος όροφος του κτιρίου όπου λειτουργεί το Τελωνείο και βρίσκεται δίπλα στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου.

Σε ψήφισμά τους μάλιστα, εκφράζουν και την αντίθεσή τους στην προοπτική ενοικίασης άλλου χώρου ο οποίος προτείνεται και όπως επισημαίνουν, δεν εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές ανάγκες της υπηρεσίας ενώ για την ενοικίαση και διαμόρφωσή του χρειάζεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Σπύρο Πασσάκο, «μοναδικό μέλημά μας είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του προσωπικού και της υπηρεσίας και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Θέλουμε ένα Κεντρικό Λιμεναρχείο αντάξιο της Κρήτης, αντάξιο των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητάμε από την πολιτεία να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη και του κράτους και να βρει την αρμόζουσα λύση», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, Νίκος Παναγόπουλος.

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν στον Κεντρικό Λιμενάρχη ψήφισμα ζητώντας του να το διαβιβάσει στις κεντρικές υπηρεσίες ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.