Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

«Καμπάνα» στο Δήμο Τρίπολης για ρύπανση του περιβάλλοντος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοικητικό πρόστιμο 20.000 επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διοικητικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Τρίπολης, για ρύπανση του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα, για το χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Βλάση και στην θέση «Τεπέ», αφού όπως υπογραμμίζεται, «στο χώρο του παλιού λατομείου έχει γίνει απόθεση αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, περίπου δύο χιλιάδων οκτακοσίων κυβικών μέτρων, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες, ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο».

Στην απόφαση επιβολής του προστίμου γίνεται λόγος για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι μόνο, ενώ ο Δήμος Τρίπολης καλείται να παύσει τη λειτουργία του χώρου και να μεταφέρει τα υπάρχοντα απορρίμματα σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση, εντός μηνός, αλλιώς θα επιβληθούν εκ νέου διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται με το Ν.1650/86. Επιπλέον, μέχρι να παύσει τη λειτουργία του χώρου ζητείται να γίνει προσωρινή περίφραξη του χώρου για την αποφυγή κινδύνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Τέλος, ο φάκελος της υπόθεσης από την Περιφέρεια θα διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων, ενώ κατά της απόφασης επιβολής του διοικητικού προστίμου, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή εντός εξήντα ημερών στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.