Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ξανά στην κυκλοφορία η Σήραγγα της Μάγχης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επεισόδια ανάμεσα στους απεργούς ναυτεργάτες και την αστυνομία.

Στην κυκλοφορία δόθηκε η Σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Eurotunnel. «Η κίνηση διεξάγεται απολύτως φυσιολογικά και από τις δύο πλευρές από χθες το βράδυ στις 1830 (ώρα Γαλλίας)», είπε.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί χθες όταν απεργοί ναυτεργάτες πλησίασαν στην είσοδο της σήραγγας στη γαλλική πλευρά και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της εξαγοράς της εταιρείας MyFerryLink από την ανταγωνιστική DFDS, η οποία θα οδηγήσει σε 500 απολύσεις. Κλειστό παρέμεινε χθες και το λιμάνι του Καλαί εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών.

Οι απεργοί που απέκλεισαν το λιμάνι και την είσοδο της Σήραγγας της Μάγχης απομακρύνθηκαν μόνο ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία έγινε χρήση δακρυγόνων και τραυματίσθηκαν δύο άτομα. Λίγο αργότερα επανήλθαν καίγοντας λάστιχα στις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να κλείσει εκ νέου η σήραγγα. Τόσο η εταιρεία Eurotunnel όσο και η Eurostar υποχρεώθηκαν να διακόψουν τα δρομολόγιά τους εξαιτίας των επεισοδίων, γεγονός που προκάλεσε ουρές χιλιομέτρων.



Εικόνες τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να ανεβούν στο πίσω μέρος φορτηγών που κινούνταν αργά, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους οδηγούς. Σε άλλες εικόνες, αστυνομικοί εμφανίζονται να ψεκάζουν τους μετανάστες με σπρέι χημικών ενώ εκείνοι τρέχουν. Στο Καλαί υπάρχει καταυλισμός τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία να διασχίσουν τη Μάγχη.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.