Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί μας λείπουν τα νεογέννητα μωρά μας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αχ τα νεογέννητα μωρά! Αυτοί οι πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι, όταν οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι αλλά και πολύ πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την οικογένειά τους.

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί αφού τα μωρά μεγαλώνουν εκείνη η περίοδος που ήταν βρέφη λείπει τρομερά στους γονείς. Παρ’ όλη την κούραση, την αϋπνία, το αίσθημα ότι τα κάνουν όλα λάθος, είναι αδύνατον να ξεχαστούν αυτοί οι μήνες.

Φυσικά μην το πείτε αυτό σε κάποιον γονέα με νεογέννητο μωρό γιατί το πιθανότερο είναι να φάτε ξύλο, αλλά στους βετεράνους γονείς σίγουρα λείπει αυτή η περίοδος και ιδού οι λόγοι!

Τα νεογέννητα μωρά είναι «ευέλικτα» στις μετακινήσεις
Καροτσάκι, μάρσιπος, πορτ μπεμπέ και φύγατε! Δεν χρειάζεται καν να τους φορέσετε παπούτσια, αν εκείνη τη στιγμή δεν μπορείτε να τα βρείτε. Δεν βγάζουν διαπεραστικές κραυγές και δεν φέρνουν αντιρρήσεις όπου και να πάτε, όσο και να κάτσετε. Θέλετε να πάτε για ψώνια; Μπορείτε άνετα να πάρετε το μωρό μαζί σας χωρίς να σας ζητήσει να σηκώσετε όλο το σουπερ μάρκετ και χωρίς να γκρινιάξει ότι κουράστηκε. Ίσως μάλιστα ρίξει κι έναν υπνάκο στο καρότσι. Ευτυχία!

Είναι εύκολα στο φαγητό
Έχετε δύο επιλογές: στήθος ή μπιμπερό. Ίσως να νιώθετε ένοχες για την επιλογή σας (δεν πρέπει) ή να ντρέπεστε για την επιλογή σας (και πάλι δεν πρέπει.) Ανεξάρτητα από τον τρόπο διατροφής ενός μωρού, η διαδικασία είναι απλή: ανοίγει το στόματάκι του και τρώει. Δεν θα φρικάρει επειδή κόψατε λάθος το μήλο, επειδή είδε κουκουτσάκι στο καρπούζι, επειδή το μπιφτέκι ήταν ψάρι τελικά κι ούτω καθεξής!

Τα νεογέννητα δεν παίζουν με παιχνίδια
Θέλουν μόνο να τα βλέπουν να κρέμονται πάνω από το κρεβατάκι τους και αυτό τους αρκεί. Αλλά ως επί το πλείστον, τα νεογνά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα παιχνίδια, σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα παιδάκια που όχι μόνο παίζουν όλη μέρα με τα παιχνίδια τους αλλά τους αρέσει να τα σκορπούν δεξιά κι αριστερά.

Τα νεογέννητα κάνουν αγκαλίτσες
Μπορούν να περάσουν όλη την ημέρα τους κουρνιάζοντας το κεφαλάκι τους στην αγκαλιά σας βγάζοντας μικρούς ήχους ευχαρίστησης. Τα μεγαλύτερα παιδάκια πρέπει να τα κυνηγήσει κανείς για να δώσουν ένα φιλάκι πόσο μάλλον να κάτσουν αγκαλίτσα με την μαμά.

Τα νεογέννητα δεν έχουν προτιμήσεις στα ρούχα
Τους φοράτε ένα φορμάκι κι είστε έτοιμοι για βόλτα. Τα νεογέννητα δεν έχουν καθόλου άποψη για τις ενδυματολογικές τους αμφιέσεις. Αντιθέτως τα μεγαλύτερα παιδιά αρνούνται να φορέσουν καπέλα, σφιχτά ή χαλαρά παντελόνια, κορδέλες, κάλτσες κ.α. Έχουν επίσης άποψη για το χρώμα ή μπορεί να θέλουν να βάλουν τη στολή του Σπάιντερμαν στον γάμο που είστε καλεσμένοι. Διαμαρτύρονται επίσης για τα κουμπιά και τα καλσόν και χάνουν τα παπούτσια τους, μάλλον επίτηδες. Τουλάχιστον αν χάσατε το μποτάκι του νεογέννητου μωρού σας, ξέρατε ότι ευθύνεστε εσείς γι΄αυτό.

Τα νεογνά μπορούν να κάτσουν σε ένα μέρος
Κι αυτό φυσικά σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ένα ντους. Ίσως να χρειαστεί να τραγουδάτε παράλληλα, ώστε να ακούει τη φωνή σας αλλά μπροστά στο δροσερό νερό και το αφρόλουτρο αυτό δεν είναι τίποτα. Ενδεχομένως μπορεί να προλάβετε ακόμα και να ξυριστείτε!

Έχοντας μεγαλύτερα παιδιά , σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ντους μόνο όταν κοιμούνται επειδή η έλλειψη εποπτείας μπορεί να είναι καταστροφική!

Τα νεογέννητα δεν είναι ανυπάκουα
Δεν κάνουν καμιά αταξία, δεν λένε όχι σε τίποτα. Έχουν μόνο κάποιες βασικές ανάγκες: φαγητό, άλλαγμα πάνας και ύπνος. Δεν σχεδιάζουν τίποτα εναντίον σας, δεν αρνούνται να μαζέψουν τα legos, δεν χοροπηδάνε στους καναπέδες.

Η μυρωδιά τους είναι ακαταμάχητη
Αυτή η μυρωδιά του βρέφους είναι απλά υπέροχη! Δεν μπορεί να μην σας λείπει!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.