Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σχέδιο παράτασης για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων, χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, για να μην χάσουν το αφορολόγητο όριο, όσοι δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός της κανονικής προθεσμίας και παρά την παράταση που είχε δοθεί.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», με τροπολογία που ενδεχομένως κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, θα δίνεται χρονικό περιθώριο άλλων 2-3 ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.

Επίσης, για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους.

Έτσι, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου, αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.