Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το πιάτο που πλένεται μόνο του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πλύσιμο των πιάτων είναι για πολλούς βαρετό και χρονοβόρο. Εκτός από τον χρόνο μας όμως, πλένοντας πιάτα, σπαταλάμε νερό κι ενέργεια.



Με σκοπό να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα, Σουηδοί σχεδιαστές κατασκεύασαν ένα πιάτο που δεν χρειάζεται πλύσιμο. Μια νέα επικάλυψη κάνει τα υπολείμματα να κυλούν από το πιάτο και το μπολ.

Το αυτοκαθαριζόμενο πιάτο της Tomorrow Machine διαθέτει μια ειδική επίστρωση που σχεδιαστικά μιμείται τα φύλλα του λωτού και είναι κατασκευασμένο με τρόπο ώστε το νερό και τα υπολείμματα να συγκεντρώνονται σε σταγονίδια και να γλιστρούν από την επιφάνεια.



Η ομάδα υποστηρίζει ότι η επικάλυψη είναι ωφέλιμη για το περιβάλλον καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση τεραστίων ποσοτήτων νερού που σπαταλούνται για το πλύσιμο των πιάτων, σαπουνιού, αλλά και ενέργειας για τη θέρμανση του νερού.

Σχεδιαστές και ερευνητές ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την καινοτόμο ιδέα όταν η ομοσπονδία σουηδικών εταιρειών δασικών προϊόντων τους ζήτησε να κατασκευάσουν ένα φουτουριστικό προϊόν από κυτταρίνη δέντρων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.