Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πως θα απαλλαγείτε από το εργασιακό στρες σε 1 λεπτό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία χαρούμενη σκέψη, μερικές ασκήσεις, ακόμα κι ένας περίπατος, αρκούν, για να χαλαρώσετε και να δείτε τα πράγματα θετικά σε χρόνο dt.

Νιώθετε πολλές φορές σαν να έχετε μία θηλιά γύρω από το λαιμό σας που σας πνίγει; Είστε απελπισμένοι; Κάπως έτσι αισθανόμαστε, όταν έχουμε στρες. Αν μάλιστα κάτι τέτοιο μας συμβεί στο χώρο εργασίας, πρέπει να βρούμε γρήγορα έναν αποτελεσματικό τρόπο, για να το αντιμετωπίσουμε. Οι ειδικοί μας προτείνουν να υιοθετήσουμε τις παρακάτω στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ήρεμοι και να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας.

Κάντε κάτι άλλο

Έχετε κολλήσει με μία ασχολία που δεν οδηγεί πουθενά και αγχώνεστε; Αν μπορείτε να διακόψετε για λίγη ώρα, ίσως καταφέρετε να ξεμπλοκάρετε και να επανέλθετε δριμύτεροι στη συνέχεια. Αν, για παράδειγμα, ένα ενδοεταιρικό email σας έχει αναστατώσει, αφήστε το λίγο στην άκρη, μέχρι να φύγει η ένταση και, μετά από μερικές ώρες, θα είστε σε θέση να απαντήσετε ψύχραιμα.

Χαμηλώστε τους τόνους

Ό,τι κι αν έχει γίνει στο γραφείο, συνεχίστε να είστε ευγενικοί με τους συναδέλφους σας και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Προσπαθήστε να είστε φιλικοί και να έχετε αρμονικές σχέσεις με τους άλλους. Αν σας ζητηθεί, μην διστάσετε να τους προσφέρετε τη βοήθειά σας.

Χαλαρώστε

Βρείτε μία ήσυχη γωνιά, καθίστε και κλείστε τα μάτια. Φανταστείτε ότι είστε σε ένα ειδυλλιακό μέρος, πάρτε αναπνοές και επικεντρωθείτε σε αυτές. Αν οι σκέψεις για κάτι που σας τάραξε αποσπούν την προσοχή σας, εστιάστε πάλι στην ανάσα σας. Νιώθετε καλύτερα; Αν ναι, μπορείτε να επιστρέψετε στο γραφείο.

Σηκωθείτε από την καρέκλα

Κάθεστε πολλή ώρα; Αφήστε τη θέση σας και κάντε μία βόλτα, για να πάρετε καθαρό αέρα, να δείτε κόσμο και να γεμίσετε ενέργεια. Ανεβείτε τις σκάλες, βγείτε έξω από το κτίριο και μείνετε 5΄ στον ήλιο. Επίσης, κάντε ασκήσεις στρέτσινγκ (για πόδια, ώμους, χέρια), για να ξεπιαστείτε.

Βάλτε όρια

Κάθε φορά που στρεσάρεστε, σκεφτείτε ότι η δουλειά δεν είναι όλη σας η ζωή. Μην ξεχνάτε ότι το περιβάλλον στο γραφείο είναι πολύ διαφορετικό από το φιλικό, οπότε είναι λογικό να μην περνάτε πάντα καλά εκεί. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δικούς μας ανθρώπους και σε εκείνους που συναντάμε στον εργασιακό χώρο. Τους τελευταίους δεν τους επιλέγουμε. Φροντίστε στον ελεύθερο χρόνο σας να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.