Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Βρετανός κατηγορείται για δολοφονίες ιερόδουλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό κράτηση τέθηκε σήμερα ένας 29χρονος Βρετανός, στέλεχος σε επενδυτική τράπεζα, μετά από την εμφάνισή του ενώπιον δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ, κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο η αστυνομία ανακάλυψε στο διαμέρισμά του στην ακριβή συνοικία Γουάν Τσάι, τα πτώματα δύο γυναικών ινδονησιακής καταγωγής -ένα εκ των οποίων μάλιστα, μέσα σε βαλίτσα στο μπαλκόνι. Τα θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εικάζεται ότι ήταν ιερόδουλες.





Το διαμέρισμα όπου βρέθηκαν τα πτώματα βρίσκεται στον 31ο όροφο σε ένα κτίριο, όπου διαμένουν πολλοί εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τα ενοίκια στη συγκεκριμένη συνοικία ανέρχονται σε περίπου 4.000 δολάρια τον μήνα.

Ο 29χρονος Ρούρικ Τζορτζ Κέιτον Τζάτινγκ παραιτήθηκε –σύμφωνα με τη δικογραφία- πριν από μία εβδομάδα από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch όπου εργαζόταν.

Όπως αναφέρεται στο προφίλ του στο Linkedin, ο Τζάτινγκ εργάστηκε στο τμήμα δομημένων επενδυτικών κεφαλαίων της Barclays από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούλιο του 2010 και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.



Όπως ανέφεραν συναπόφοιτοί του, ο κατηγορούμενος φοίτησε στο Peterhouse -το παλαιότερο κολέγιο του Κέμπριτζ- και ήταν Πρόεδρος του Ομίλου Ιστορίας του πανεπιστημίου καθώς και κωπηλάτης και δρομέας cross-country, ενώ ήταν απόφοιτος του Winchester College, ενός από τα διασημότερα και παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα, ονομαζόταν Σουμάρτι Νίνγκσιχ και δολοφονήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ η δεύτερη γυναίκα -η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή- δολοφονήθηκε την 1η Νοεμβρίου.



Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στον λαιμό και στους γλουτούς και ότι το ένα ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένο.

Σύμφωνα με την αστυνομία δε, την κλήση προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση, πραγματοποίησε ο ίδιος ο Τζάτινγκ.

Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.