Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

«Δυσλειτουργίες» στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για «επανειλημμένα προβλήματα» κάνει λόγο ο ΙΣΑ.

Αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είχαν ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σημαντικά και να καθίσταται αδύνατη η συνταγογράφηση των γιατρών, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες μας ότι το σύστημα συνταγογράφησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας, ιδίως τις πρώτες εργάσιμες μέρες του μήνα που υπάρχει μεγάλος φόρτος συνταγογράφησης, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν», τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Ειδικότερα από το πρωί της 03/11/2014 υπάρχει αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος. Είναι αξιοσημείωτο δε ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31.10.2014 για τον ηλεκτρονικό φάκελο, στην οποία παρέστην τόσο εκπρόσωποι της ΗΔΙΚΑ, όσο και ο Ταμίας του ΙΣΑ, κος. Φ. Πατσουράκος, ουδεμία ενημέρωση για τις επικείμενες αλλαγές υπήρξε.

Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ιδίως όταν γίνονται αλλαγές ή προσθήκες στο σύστημα συνταγογράφησης. Ο ΙΣΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι οι οιασδήποτε αλλαγές δεν γίνεται να πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα και πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς των ιατρών, όπως η Ομάδα εργασίας Ιατρών του ΙΣΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Ο Σύλλογος καλεί την ΗΔΙΚΑ Α.Ε και τον ΕΟΠΥΥ «πρωτίστως στην άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα αίτια δυσλειτουργίας του συστήματος συνταγογράφησης και αν αυτό οφείλεται στην αλλαγή ή προσθήκη στο σύστημα συνταγογράφησης που έγινε το τελευταίο 48ωρο χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.