Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τα έξι κριτήρια για τις μεταθέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σήμερα μέχρι και τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις. Ιδιαίτερης βαρύτητας τα κριτήρια υπηρεσίας, εντοπιότητας και οικογενειακών λόγων.

Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας αρκετούς μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για τις γενικές μεταθέσεις (από περιοχή σε περιοχή), στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις από σήμερα έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, ενώ τα ονόματα των εκπαιδευτικών που κατάφεραν να πάρουν μετάθεση ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά τα σχολεία των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία καταχωρίζονται ηλεκτρονικά στο σύστημα των μεταθέσεων e-Datacenter. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Όπως αναφέρεται στις δύο ξεχωριστές εγκυκλίους για δάσκαλους και καθηγητές, τα κριτήρια είναι:

-Η συνολική υπηρεσία

-Η συνυπηρέτηση

-Οι οικογενειακοί λόγοι

-Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν.

-Η εντοπιότητα

-Η πρώτη προτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.