Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Να πάμε σε μια χώρα με δομές υποστήριξης προσφύγων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας», λένε Σύροι πρόσφυγες.

Να μεταφερθούν σε μια χώρα με κατάλληλες δομές για τη φιλοξενία προσφύγων ζητούν οι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται ελεύθεροι «φυλακισμένοι» στα Χανιά.

Σε ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας συμπαραστέκονται όλες αυτές τις μέρες.

Είμαστε Σύροι, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά που διαφύγαμε από τον εφιάλτη του πολέμου που διεξάγεται στην πατρίδα μας. Ξεκινήσαμε από την Αλεξάνδρεια για την Ιταλία, αναζητώντας μια χώρα όπου θα έχει δομές για πρόσφυγες, π.χ. σκανδιναβικές χώρες.

Μας υποσχέθηκαν πως θα ταξιδέψουμε μ’ ένα μεγάλο, ασφαλές καράβι, αλλά βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε μ’ ένα μικρό σαπιοκάραβο, μαζί με τους Αιγύπτιους, σύνολο 345 άτομα.

Ενώ ήμασταν μεσοπέλαγα, μας έπιασε κακοκαιρία και τέθηκαν οι ζωές μας σε κίνδυνο. Καλέσαμε σε βοήθεια τις ιταλικές Αρχές, τελικά όμως μας μετέφεραν με τη βία στην Ελλάδα.

Κατά τη μεταφορά μας στο μεγαλύτερο πλοίο που θα μας πήγαινε στην Ελλάδα, χάσαμε τα πάντα (χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, κτλ.)

Ζητάμε απ’ όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις να σταθούν στο πλάι μας. Ζητάμε να πάμε σε μια χώρα που θα έχει δομές υποστήριξης προσφύγων, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας».


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.