Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πρακτική άσκηση μέσω ΟΑΕΔ για 12.000 μαθητές ΕΠΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση 11 ευρώ.

Συνολικά 12.000 μαθητές των ΕΠΑΣ θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα μαθητείας που οργανώνει ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά 7.000 μαθητές της Α' τάξης των ΕΠΑΣ και 5.000 μαθητές της Β τάξης οι οποίοι και θα λάβουν ημερήσια αποζημίωση ύψους 11 ευρώ ημερησίως.

Οι 12.000 μαθητές θα απασχοληθούν στο ∆ηµόσιο, σε φορείς του ∆ηµοσίου Τοµέα, σε Ο.Τ.Α, σε επιχειρήσεις Ο.Τ.Α., σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εκµεταλλεύσεις, σε συνεταιρισµούς, σε σωµατεία κλ.π.

Η επιδότηση δεν θα καταβάλλεται για τις ηµέρες της σπουδαστικής άδειας, κανονικής άδειας, ασθένειας, δώρων και λοιπών επιδοµάτων, (όπου αυτά εξακολουθούν να ισχύουν), διότι αυτή καταβάλλεται µόνο για τις ηµέρες πραγµατοποίησης πρακτικής άσκησης, βάσει της ισχύουσας νοµοθεσίας. Η ηµερήσια απασχόληση όλων των πρακτικά ασκούµενων ορίζεται στις 6 ώρες.

Στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, µέσω της παράλληλης επαγγελµατικής κατάρτισης στο σχολείο και τον πραγµατικό χώρο εργασίας, της κατά το µέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελµατικών δεξιοτήτων και εργασιακής εµπειρίας.

Ωφελούµενοι της πράξης είναι το σύνολο των µαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕ∆ που φοιτούν στις εν λόγω σχολές για το έτος 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν στο ΦΕΚ 882.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.