Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Χωρίς αποζημίωση οι εκπαιδευτικοί στην παραμεθόριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα που μετατάχθηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών δεν δικαιούνται εφάπαξ χρηματική αποζημίωση επειδή δεν μετατάχθηκαν βάσει του άρθρου 72 του ν.3528/2007, άλλα βάσει του άρθρου 11 του ν4172/2013.

Άλλωστε από την αιτιολογική έκθεση του ίδιου νόμου προκύπτει ότι ο σκοπός της ρύθμισης αυτής δεν ήταν η ενίσχυση των παραμεθόριων περιοχών.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφό που απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στο ίδιο έγγραφό μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι από τις διατάξεις της παρ.11 του άρθρου 82 του ν4172/2013, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 73 παρ2 του ν4174/2013 οι εκπαιδευτικοί μετατάσσονται με το βαθμό και το Μ.Κ που κατέχουν σε υπηρεσίες ή φορείς του υπουργείου Παιδείας με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή κατώτερης κατηγορίας.

Από τη ρητή διατύπωση των διατάξεων αυτών δεν προβλέπεται καταβολή εφάπαξ ποσού για την περίπτωση που η κατά τα ανωτέρω υποχρεωτική μετάταξη πραγματοποιείται σε παραμεθόριο περιοχή.

Τι αναφέρει το άρθρο 72 του ν.3528/2007

Στους μετατασσόμενους σε παραμεθόριες περιοχές κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου παρέχονται όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία οικονομικά ή άλλα υπηρεσιακά κίνητρα, καθώς επίσης και τα εκάστοτε προβλεπόμενα έξοδα μετάθεσης. Η σχετική δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό εξόδων της υπηρεσίας, στην οποία μετατάσσεται ο υπάλληλος.

Υπάλληλοι οι οποίοι μετατάσσονται σε υπηρεσία παραμεθόριας περιοχής κατ’ εφαρμογή του παρόντος υποχρεούνται να παραμείνουν στην υπηρεσία τοποθέτησης τους για μία τουλάχιστον δεκαετία. Κάθε πράξη που συνεπάγεται απόσπαση, μετάθεση ή μετάταξη πριν από τη συμπλήρωση της δεκαετούς υποχρεωτικής παραμονής στην υπηρεσία όπου μετατάχθηκαν είναι αυτοδικαίως άκυρη, με μόνη εξαίρεση την απόσπαση υπαλλήλων για το χρόνο της φοίτησης τους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Για τον μετατασσόμενο σε παραμεθόριο περιοχή κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, ο οποίος αποκτά μετά τη μετάταξη του την πολυτεκνική ιδιότητα, ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής μειώνεται από 10 σε 6 χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.